Πλώρη για Σύρο και «Ελληνικό καφενείο» – Η πιο γευστική γωνιά του νησιού [εικόνες]

11:40 1/4/2016 - Πηγή: KoolNews

Στην καρδιά της πόλης, επάνω στην κεντρική πλατεία Μιαούλη, απέναντι από το Δημαρχείο της Ερμούπολης, ένα ζεστός χώρος ξεπροβάλλει και σε προϊδεάζει θετικά στο να τον επισκεφθείς.

Ένα μαρμαρόκτιστο νεοκλασικό κτίριο του 19ου αιώνα, που έχει στεγάσει στο παρελθόν την Οικονομική Εφορία Σύρου και που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε ως κλασικό καφενείο παλαιάς κοπής, ανανεώθηκε, στολίστηκε κι ομόρφυνε, αποκτώντας αστικό χαρακτήρα και κύρος.

Από την Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Το «Ελληνικό Καφενείο» ξεχωρίζει τόσο για το νοσταλγικό του χαρακτήρα, που πλαισιώνεται από μοντέρνες πινελιές,

όσο και για το δημιουργικό του μενού. Βασισμένο στη φιλοσοφία της έξυπνης λιχουδιάς, με ευφάνταστους και δελεαστικούς συνδυασμούς, σε πιάτα που τρώγονται εύκολα, κάθε στιγμή της ημέρας, μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Όσο για την πρώτη ύλη; Έχει ελληνική ιθαγένεια, με έμφαση στο κυκλαδίτικο στοιχείο!

Ωραία η επιλογή πρωινού, με φασκόμηλο από την Απάνω Μεριά, φρυγανιές με μέλι θυμαρίσιο Σύρου, αβγό μελάτο και Σαν Μιχάλη αλλά και εκείνη που περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα και χυμό πρόβειου γιαουρτιού αρωματισμένο με δυόσμο. Για δεκατιανό, επέλεξε κάποιο από τα νόστιμα σάντουιτς ενώ για κάτι πιο περιποιημένο, το μεσημέρι ή το βράδυ, υπάρχουν καλές και χορταστικές ποικιλίες, όπως και μια μικρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή από μεζεδάκια.

Δοκιμάσε ωραία μαϊντανοσαλάτα, μπρουσκετάκια με κατσικίσιο τυρί και μανιτάρια αρωματισμένα με λάδι σκόρδου, σαλάτα «της συριανής αγοράς» με ντοματίνια, τσακιστές ελιές, κάπαρη, Σαν Μιχάλη και λούζα καθώς και μπακαλιάρο παστουρμά με μελιτζανοσαλάτα. Για να γλυκαθείς, στο τέλος, ζήτησε ένα υποβρύχιο με κουμ κουάτ.

Info

Κ. Καρ/νλή & Άννης Κουτσοδόντη, Σύρος, Τηλ.: 2281089248

The post Πλώρη για Σύρο και «Ελληνικό καφενείο» – Η πιο γευστική γωνιά του νησιού [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα