Πέθανε ο συγγραφέας Πέτρος Κουτσιαμπασάκος: Το θάνατο ανακοίνωσε ο αδερφός του

18:43 8/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Ο Πέτρος Κουτσιαμπασάκος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 48 ετών, ύστερα από ανεύρυσμα που του είχαν βρει οι γιατροί στην καρδιά τον περασμένο Νοέμβριο, που τον είχε καταστήσει κλινικά νεκρό. Το θάνατο του ανακοίνωσε στο Facebook ο αδελφός του, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος.

Ο Πέτρος Κουτσιαμπασάκος,που γεννήθηκε στo Αρματολικό Τρικάλων και σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο πρωτοεμφανίστηκε στη λογοτεχνία με τη συλλογή διηγημάτων «Η σκεπή» (Εστία, 2004) και στη

συνέχεια με το μυθιστόρημα «Πόλη των παιδιών» (Πατάκης, 2012). Το δεύτερο περιέγραφε παιδουπόλεις που υπήρχαν από τον Εμφύλιο και μετά.

«Πρέπει να μπορέσουμε να δούμε το θέμα πιο νηφάλια», είχε πει σε συνέντευξή του στην «Κ». «Οι παιδουπόλεις ξεκίνησαν μετεμφυλιακά, αλλά μεταμορφώθηκαν σε μια κρατική μορφή πρόνοιας. Σήμερα ξαναχρειαζόμαστε αυτή τη μορφή πρόνοιας», τόνιζε. Εδώ και ένα χρόνο εργαζόταν για μια νέα σειρά διηγημάτων. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, στις 14.30, στο Κοιμητήριο της Καισαριανής.

Keywords
Τυχαία Θέματα