Πέθανε ο ναύτης του πιο διάσημου φιλιού στην ιστορία της φωτογραφίας

Ήταν 14 Αυγούστου του 1945 όταν ο βετεράνος του πολεμικού ναυτικού άρπαξε μία άγνωστη νοσοκόμα και την φίλησε στην μέση της Times Square.

Ο φωτογράφος Άλφρεντ Άιζενστεντ απαθανάτισε με την κάμερα του την αυθόρμητη κίνηση και μία εβδομάδα αργότερα η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο TIME. Από εκείνη την στιγμή η συγκεκριμένη φωτογραφία είχε γίνει σύμβολο της αμερικανικής νίκης και προβάλλονταν σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Για

πολλά χρόνια όμως κανείς δεν γνώριζε την ταυτότητα του ζευγαριού. Μόλις το 2007 επιβεβαιώθηκε πως ο άνδρας ήταν ο Γκλέν Μακ Ντάφι, βετεράνος του πολεμικού ναυτικού. Πολλοί είπαν ψέματα όλα αυτά τα χρόνια ισχυριζόμενοι ότι αυτοί ήταν οι ναύτες αλλά τα στοιχεία του Γκλέν ήταν πειστικά και έτσι φάνηκε η αλήθεια καθώς ταυτοποιήθηκε με τον ναύτη.

Ο Γκλεν Μακ Ντάφι πέθανε σε ηλικία 85 ετών από φυσικά αίτια, έχοντας περάσει τα τελευταία του χρόνια στο Ντάλας του Τέξας ενώ ο θάνατος του ανακοινώθηκε από την κόρη του. Όσον αφορά την παρτενέρ του, Εντίθ Σέιν πέθανε το 2010 σε ηλικία 91 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα