Περίπατος για το πρωτάθλημα – Οι Σαν Αντόνιο Σπερς 107-86 τους Μαϊάμι και 3-1

Όταν έχεις από τη μία τους Big3 του Σαν Αντόνιο να πλαισιώνονται σε κάθε ματς από τουλάχιστον δύο παίχτες ως supporting act και από την άλλη τον ΛεΜπρον Τζέιμς να παλεύει μόνος του και τους Γουέιντ Μπος να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν τότε μάλλον αυτό το 3-1 με δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην έδρα των Χιτ και μάλιστα πάλι με μεγάλη διαφορά είναι απολύτως φυσιολογικό.

Η ομάδα του Έρι Σπέλστρα ερχόταν με τις καλύτερες προϋποθέσεις από τη Δύση και την έδρα των Σπερς, έχοντας κάνει το πολυπόθητο μπρέικ και είχε στόχο πλέον να διατηρήσει αλώβητη την έδρα της. Όχι όμως δεν

το κατάφερε, αλλά έχασε και τα δύο παιχνίδια και πλέον σε δύο παιχνίδια στην έδρα των Σαν Αντόνιο παίζει τη ζωή της.

Το τελικό 107-86 δεν αφήνει περιθώρια για σχολιασμό, καθώς οι Χιτ από ένα σημείο και μετά έβλεπαν με τα κυαλιά τους Σπερς και δεν πλησίασαν πιο κοντά από τους 13. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα πρώτα τρία δωδεκάλεπτα οι Μαϊάμι είχαν σκοράρει 57 πόντους, με τους 28 εξ αυτών να ανήκουν στον Τζέιμς και 29 σε όλη την υπόλοιπη ομάδα.

Από την άλλη η ομάδα του Πόποβιτς είχε για άλλη μια φορά πρωταγωνιστή τον Κοχάι Λέοναρντ με 20 πόντους να είναι το πρώτο βιολί και τους Πάρκερ (19π.), Τζινόμπιλι (14π.), Ντάνκαν (10π. & 11 ριμπ. ξεπέρασε τον Μάτζικ Τζόνσον με 18 Double double σε play off) να ακολουθούν με πιο ήρεμους ρυθμούς. Ο Ντιό αποδείχθηκε παίχτης κλειδί με 8 πόντους, 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Από την άλλη ο Ουέιντ με 12 και ο Μπος με 10 προσπάθησαν κάπως για την στήριξη του ΛεΜπρον, αλλά ο Βασιλιάς ήταν γυμνός.

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην ήταν τόσο διαστημικό όσο το πρώτο του προηγούμενου αγώνα με 72 πόντους των Σπερς, αλλά το 55-36 ήταν ένα σκορ που έδινε προβάδισμα αδιαφιλονίκητο. Το 61-48 ήταν το πιο κοντινό που κατάφεραν οι Χιτ, με τους Σπερς να απαντούν με επιμέρους 12-1 και να εκτοξεύουν τη διαφορά στο 73-49 και το 81-57 στο 36ο λεπτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα