Πέρασε η απειλή του ΠΑΣΟΚ – Με εντολή Μαξίμου αποσύρθηκε η τροπολογία για τους μετανάστες

Η απόλυτη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι θα έφτανε στα άκρα αν περνούσε η άποψη του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και παρέμενε στο σχετικό νομοσχέδιο η τροπολογία για τις απελάσεις μεταναστών οδήγησε την κυβέρνηση σε τακτική αναδίπλωση.

Είχε προηγηθεί η δημόσια αντιπαράθεση, μέσα στη Βουλή, του υπουργού με τον αναπληρωτή υπουργό του Λεωνίδα Γρηγοράκο. Ο αναπληρωτής από χθες δύο φορές είχε αποσύρει την τροπολογία και ο υπουργός δύο φορές αντίστοιχα την είχε

επαναφέρει.

Μετά τη δεύτερη φορά και το δημόσιο άδειασμά του, ο κ. Γρηγοράκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο εκφράζοντας την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από το στέλεχος του κόμματός του να παραμείνει για να δώσει τη μάχη και ταυτόχρονα έδωσε εντολή για να τονιστεί από πηγές του ΠΑΣΟΚ ότι η τροπολογία είναι άθλια, ότι καθιερώνει μιας μορφής ιδιώνυμο για τους παράνομους μετανάστες και ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει ως το τέλος να μην ψηφιστεί.

Λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του koolnews.gr, ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Μέγαρο Μαξίμου, μίλησε με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και του επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να υποχωρήσει και ότι το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να καταψηφίσει τη σχετική διάταξη που άρα δεν θα περάσει από τη στιγμή που δεν τη στηρίζουν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μετά από αυτά και την παράλληλη συνεννόηση του κ. Σταμάτη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αποσυρθεί προς το παρόν τουλάχιστον η διάταξη.

Ετσι, ο κ. Γρηγοράκος επανήλθε και ανακοίνωσε την απόσυσρη ολόκληρου του άρθρου μαζί με την επίμαχη διάταξη που αφορούσε στην απέλαση μεταναστών μετά από ψευδή καταγγελία για ρατσιστική βία από μέλη των σωμάτων ασφαλείας.

Σχολιάζοντας την τροπή και τις διαστάσεις που πήρε η επίμαχη διάταξη, κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι «ήταν μία κακή εικόνα της κυβέρνησης αυτό που παρουσιάστηκε στη Βουλή».

Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν ότι ο κ. Γρηγοράκος κατέθεσε και απέσυρε την τροπολογία χωρίς να υπάρχει η υπογραφή του γ.γ. της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι δεν έγινε καλή συνεννόηση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα