Πατέρας τεσσάρων παιδιών ο νέος «Τζιχάντι Τζον», διέφυγε κάτω από τη μύτη της Σκότλαντ Γιαρντ

12:12 5/1/2016 - Πηγή: KoolNews

Από την ημέρα που δόθηκε στη δημοσιότητα το video με την εκτέλεση των πέντε Βρετανών ομήρων, ξεκίνησε η αναζήτηση της ταυτότητας του νέου «Τζιχάντι Τζον». Του άνδρα με το καλυμμένο πρόσωπο, που κρατούσε στα χέρια του μαχαίρι και απειλούσε τους πάντες.

Ο νέος δήμιος των τζιχαντιστών μιλούσε με βρετανική προφορά. Και αμέσως οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες άρχισαν το κυνήγι για να αποκαλύψουν την ταυτότητα ενός ακόμη Βρετανού τζιχαντιστή. Από την αναζήτηση προέκυψε ότι ο άνδρας που στο πρόσωπό του το ISIS

βρήκε το διάδοχο του Τζιχάντι Τζον είναι ο Σιντάρθα Νταρ ή αλλιώς Αμπού Ρουμαϊσα.

Ο Σιντάρθα Νταρ κατάφερε να κάνει το μακρύ ταξίδι από τη Βρετανία στη Συρία κάτω από τη μύτη των βρετανικών υπηρεσιών Ασφαλείας και της Σκότλαντ Γιαρντ.

Ήταν σεσημασμένος στις βρετανικές Αρχές και είχε μάλιστα φυλακιστεί για τις σχέσεις του με την τρομοκρατία, τις οποίες δεν έκρυψε ποτέ. Αποφυλακίστηκε όμως με εγγύηση το Σεπτέμβριο του 2014 και μόλις 24 ώρες μετά εγκατέλειψε τη Βρετανία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η Daily Mail, ο Νταρ ταξίδεψε στο Παρίσι και από εκεί μέσω Τουρκίας κατάφερε να φτάσει στη Συρία, παρά το γεγονός ότι οι Αρχές είχαν κατασχέσει το διαβατήριο του. Κατάφερε μάλιστα να πάρει μαζί του τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του, καθώς δεν λογάριαζε τίποτα μπροστά στη φιλοδοξία να αναλάβει ρόλο πρωτοπαλίκαρου της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο 32χρονος μουσουλμάνος είχε προκαλέσει σάλο στη Βρετανία όταν φωτογραφήθηκε να κρατά στο ένα του χέρι το νεογέννητο παιδί του και στο άλλο ένα Καλάσνικοφ.

Όχι μόνο δεν είχε προσπαθήσει να συγκαλύψει τους δεσμούς του με το ISIS, αλλά τους είχε διαφημίσει κιόλας. Σε συνεντεύξεις του σε μέσα όπως το BBC, το Al Jazeera, το Channel 4, το CBS και το Vice είχε μιλήσει για τον εξτρεμισμό και για τις επαφές του με μέλη μουσουλμανικής οργάνωσης. Θεωρείται πως είχε γνωρίσει και είχε επαφές, πιθανόν και να ήταν ο μέντορας του Μάικλ Αντεμπολάχο, του δολοφόνου του στρατιωτικού Λι Ρίγκμπι, που αποκεφαλίστηκε μέρα μεσημέρι σε δρόμο του Λονδίνου!

Νεότερες φωτογραφίες του που είδαν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν τον Νταρ μαζί με έναν ακραίο ισλαμιστή κληρικό, τον Αντζέμ Τσούνταρι σε διαδήλωση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο το 2011 για την 10η επέτειο της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου. Και οι δυο φορούσαν λευκές κελεμπίες μέσα από τα πολιτικά.

Η οικογένεια του Νταρ είναι εύλογα σοκαρισμένη από τις αποκαλύψεις. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν γνωρίζω τι κάνουν οι Αρχές για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά του, αλλά εάν αυτό γίνει θέλω να το ξέρω. Εάν είναι αυτός θα τον σκοτώσω εγώ η ίδια», δήλωσε η αδερφή του Κονίκα, ενώ και η μητέρα του δεν θέλει να πιστέψει πως πρόκειται για το παιδί της, περιγράφοντας τον ως «συναισθηματικό και ντροπαλό…»

Η αδερφή του Σιντάρθα Νταρ, Κονίκα

The post Πατέρας τεσσάρων παιδιών ο νέος «Τζιχάντι Τζον», διέφυγε κάτω από τη μύτη της Σκότλαντ Γιαρντ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα