Πάρτι φοροδιαφυγής στις βίλες των νησιών – Για 38.220 ευρώ έκοβαν απόδειξη για 220 ευρώ

Άφθονο είναι το μαύρο χρήμα που πηγάζει από τις παράνομες ενοικιάσεις εξοχικών κατοικιών.

Οι βίλες που νοικιάζονται χωρίς να δηλώνονται σε όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς (Μύκονος, Πάρος, Κρήτη, Ρόδος, Σαντορίνη, κ.α.) υπολογίζονται στις 50.000. Οι ιδιοκτήτες τους εισπράττουν «μαύρα» περισσότερα από 1 δις. ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Έθνους, το ΣΔΟΕ

έχει ήδη ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους και έχει εντοπίσει δεκάδες ιδιοκτήτες που νοικιάζουν τις εξοχικές τους κατοικίες χωρίς να αποδίδουν φόρους.

Το πρόβλημα δεν είναι μονάχα ελληνικό. Η παράνομη ενοικίαση πολυτελών κατοικιών έχει εξελιχθεί σε «πληγή» για την Ευρώπη. Μάλιστα, στις ενοικιάσεις αυτές αντιστοιχεί το 20% των εσόδων του τουριστικού κλάδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ξενοδοχείων και Εστιατορίων (HORTEC) Κεντ Νίστρομ, που βρέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο της 67ης γενικής συνέλευσης της HORTEC σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, υπογράμμισε το πρόβλημα το οποίο μάλιστα όπως ανέφερε έχει μεγεθυνθεί τα τελευταία χρόνια.

Χορός Φοροδιαφυγής

Δεν έχει σταματήσει το «πάρτι φοροδιαφυγής» στα νησιά με τους επιτήδειους στην Μύκονο να εισπράττουν 38.220 ευρώ για εννιά μόλις μέρες και να κόβουν αποδείξεις μονάχα 220 ευρώ.

Σύμφωνα με το euro2day το ποσό των 38.220 ευρώ δεν είναι πλασματικό. Είναι το πραγματικό ποσό που ζήτησαν από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ όταν εμφανίστηκαν μέσω διαδικτύου ως πελάτες για να κλείσουν τη βίλα των ονείρων (μας) για εννιά μέρες.

Στην Κεφαλονιά, για τις ίδιες ημερομηνίες, η τιμή ανέρχεται στα 4.900 ευρώ την εβδομάδα, ενώ στην Πάρο στα 1.196 ευρώ για μία εβδομάδα διακοπών σε βίλα δύο υπνοδωματίων.

Πως καταφέρνουν και δεν πληρώνουν χαράτσι

Το πρόβλημα διευρύνεται περισσότερο καθώς οι ιδιοκτήτες των εν λόγω βιλών, έχουν παράλληλα βρει τρόπο να μην πληρώνουν και το χαράτσι της εφορίας.

Σε ένα τεράστιο «χωράφι» βγάζουν άδεια για 50 τετραγωνικά ακινήτου. Παίρνουν ρεύμα, χτίζουν 500 τετραγωνικά (αλλά εδώ μπαίνει στο παιχνίδι του ελέγχου η πολεοδομία) και αντί για το ιδιόκτητο σπίτι το οποίο δεν προορίζεται για ενοικίαση, χτίζουν δυο βίλες, όπως διαπιστώνουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Έτσι, μετά το καμπανάκι των φόρων και προστίμων για μη έκδοση αποδείξεων έρχονται και οι καμπάνες για το ΕΕΤΗΔΕ και ακολουθεί η πολεοδομία.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα