Παρί Σ.Ζ – Τσέλσι 1-1, Σαχτάρ – Μπάγερν Μονάχου 0-0 [Βίντεο]

Η Τσέλσι πήρε προβάδισμα πρόκρισης με το εκτός έδρας γκολ. Η πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ έφερε στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι στα μέτρα της, έφτασε πρώτη στο σκορ με την συνεργασία τριών αμυντικών και τον Ιβάνοβιτς να σκοράρει, στο δεύτερο ημίχρονο η Παρί ισορρόπησε και ισοφάρισε το παιχνίδι σε 1-1 με τον Καβάνι. Τεράστιες ευκαιρίες έχασαν οι γηπεδούχοι με «Ίμπρα», Λαβέτσι και Καβάνι στο 60', στο 80' και στο 92'...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Με κόφτη τον Νταβίντ Λουίζ

Ο Λοράν Μπλαν επέλεξε ένα σύστημα με τον

Βραζιλιάνο αμυντικό σε ρόλο κόφτη και όχι κεντρικού αμυντικού, όπως είχε κάνει πέρυσι η Τσέλσι όταν τον είχε στο ρόστερ της. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σιρίγκου. Δεξιά ο Φαν Ντερ Βιλ, αριστερά ο Μάξουελ και στο κέντρο της άμυνας ο Τιάγκο Σίλβα και ο Μαρκίνιος. Αμυντικό χαφ ο Λουίζ, πιο μπροστά του ο Βεράτι και ο Ματουινί. Στην επίθεση δεξιά ήταν ο Λαβέτσι, αριστερά ο Καβάνι και στην κορυφή ο Ιμπραχίμοβιτς.

Στην όχθη των φιλοξενούμενων ο Ζοσέ Μουρίνιο παρέταξε την Τσέλσι με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ο Κουρτουά. Δεξιά ο Ιβάνοβιτς, αριστερά ο Αθπιλικουέτα και στο κέντρο της άμυνας ο Τέρι με τον Κέιχιλ. Κεντρικός χαφ ο Μάτιτς. Στα δεξιά του ο Ραμίρες, στα αριστερά του ο Φάμπρεγας. Στην επίθεση δεξιά ο Γουίλιαν, αριστερά ο Αζάρ και στην κορυφή ο Ντιέγκο Κόστα.

Μικρή υπεροχή της Παρί, στα μέτρα της Τσέλσι το ματς

Η Παρί Σ.Ζ είχε την ελάχιστη υπεροχή από την έναρξη της αναμέτρησης. Κυκλοφορούσε την μπάλα και προσπαθούσε να βρει το κενό για να δημιουργήσει ευκαιρία για γκολ και στο 11' κατάφερε να απειλήσει την Τσέλσι, όμως ο Κουρτουά απέκρουσε, τόσο την κεφαλιά του Ματουιντί όσο και αυτή του Ζλάταν. Οι Λονδρέζοι όσο περνούσαν τα λεπτά έφερναν το παιχνίδι στα μέτρα τους, δηλαδή κρατούσαν την Παρί μακριά από την εστία και άρχιζαν να ανακτούν την κατοχή της μπάλας και στα μισά του πρώτου μέρους είχαν την καθολική υπεροχή σε ό, τι αφορά την κατοχή της μπάλας, έδωσαν πλάτος στο παιχνίδι τους με την μπάλα να πηγαίνει και στα δεξιά και στα αριστερά.

Οι ζώνες άμυνας του Μουρίνιο

Το 4-3-3 σε συνθήκες επίθεσης γίνονταν 4-1-4-1 σε συνθήκες άμυνας με δύο ζώνες και τον Μάτιτς ενδιάμεσα αυτών. Συγκεκριμένα, η πρώτη ζώνη άμυνας αποτελούνταν από δεξιά προς τα αριστερά από τους: Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα. Μπροστά από τα δύο στόπερ ο Μάτιτς και οι δεύτερη ζώνη άμυνας αποτελούνταν από τους: Αζάρ, Γουίλιαν που γύριζαν και έδιναν βοήθειες στα μπακ με δεδομένο ήταν Μάξουελ και Βαν Ντρρ Βιλ πραγματοποιούσαν τα όβερλαπ, περισσότερο από την δεξιά πλευρά, ενώ οι Φάμπρεγας και Ραμίρες βοηθούσαν τα μαρκαρίσματα έξω από την μεγάλη περιοχή.

Γκολ από τρεις αμυντικούς...

Η Τσέλσι μετά την ευκαιρία της Παρί στο 11' είχε πάρει την κυριαρχία στο γήπεδο, κυκλοφορούσε την μπάλα και ήταν πιο κοντά στο γκολ, ενώ στο 34 ο Κουρτουά έκανε την επέμβαση του αγώνα στην κεφαλιά του Καβάνι, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λαβέτσι. Δυο λεπτά αργότερα ο Τέρι πήρε το ριμπάουντ από την απομάκρυνση των αμυντικών της Παρί, σέντραρε ο Κέιχιλ έκανε τακουνάκι α λα Ιμπραχίμοβιτς χωρίς να κοντρολάρει, έβγαλε ασίστ στον Ιβάνοβιτς, που με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Σιρίγου.

Δυνατά η Παρί και 1-1

Η Παρί δεν είχε άλλη επιλογή έπρεπε να ρισκάρει για να ισοφαρίσει και τα κατάφερε εννέα λεπτά μετά από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, στο 54' ο Ματουιντί βγήκε στην πλάτη του Μάξουελ, ο Βραζιλιάνος τον τροφοδότησε ο Γάλλος σέντραρε και ο Καβάνι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά.

Τρομερή κίνηση Ζλάταν, μεγάλη ευκαιρία

Ο Ζλάταν μέχρι το 60΄δεν είχε φανεί ιδιαίτερα στο ματς, είχε μόνο ένα σουτ στο πρώτο ημίχρονο από μια εκτέλεση φάουλ, όμως στο δεύτερο ημίχρονο πήγε να γίνει ο ήρωας της βραδιάς, έπαιξε εξαιρετικά το ένα-δυο με τον Λαβέτσι, ο Σουηδός άδειασε τον Κέιχιλ, πλάσαρε ο Κουρτουά έδιωξε πάνω στον Λαβέτσι, σούταρε, αλλά ο Τέρι με το γόνατο κράτησε το 1-1. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς να έχουν σωρεία ευκαιριών και είκοσι λεπτά μετά την διπλή χαμένη ευκαιρία των Ζλάταν και Λαβέτσι έφτασαν κοντά στο 2-1. Στο 80' ο Καβάνι άδειασε τον Μάτιτς βρέθηκε απο πλάγια θέση αντιμέτωπος με τον Κουρτουά, όμως το πλασέ πέρασε άουτ.

Τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις

Η Παρί Σ.Ζ έψαξε το δεύτερο γκολ μέχρι το τέλος και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζλάταν είδε τον Κουρτουά να διώχνει σε κόρνερ την κεφαλιά που έπιασε ο Σουηδός μετά από την σέντρα του Μάξουελ και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις:

Παρί ΣΖ: Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Μαξουέλ, Νταβίντ Λουίζ, Βεράτι, Ματουιντί, Λαβέτσι (81' Παστόρε), Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς.

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Ραμίρες, Φάμπρεγκας (83' Οσκάρ), Ουίλιαν (79' Κουαρδάδο), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα (81' Ρεμί).

Σαχτάρ – Μπάγερν Μονάχου

Στο άλλο ματς της φάσης των «16» η Σαχτάρ και η Μπάγερν Μονάχου έμειναν στο 0-0. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι η Μπάγερν Μονάχου λόγω της αποβολής του Τσάμπι Αλόνσο και η πρόκριση θα παιχτεί στον επαναληπτικό στην «Αλιάνζ Αρίνα» του Μονάχου.

Οι συνθέσεις:

Σαχτάρ: Πιάτοβ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Φρεντ, Φερνάντο, Ντόουγκλας Κόστα (78' Μάρλος), Τάιζον, Αλέξ Τεϊσέιρα, Λουίζ Αντριάνο.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Αλάμπα, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Σβάινσταϊγκερ, Γκέτσε (75' Λεβαντόβσκι), Ρόμπεν, Ριμπερί, Τόμας Μίλερ (70' Μπάντστουμπερ).

The post Παρί Σ.Ζ – Τσέλσι 1-1, Σαχτάρ – Μπάγερν Μονάχου 0-0 [Βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα