Παρέμβαση Αρβανιτόπουλου για τον τυφλό φοιτητή που απέρριψε το ΑΠΘ ζητά ο Σούρλας

Παρέμβαση του υπουργού Παιδείας, για να επανεξεταστεί το θεσμικό πλαίσιο για την εισαγωγή σπουδαστών με αναπηρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ζητά ο Γιώργος Σούρλας, γενικός γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, ώστε να εξασφαλίζεται απρόσκοπτα το δικαίωμα ίσης πρόσβασης σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης, χωρίς ίχνος διακρίσεων.

Αρχικά,

ο κ. Σούρλας αιτήθηκε στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να αποδεχτεί τον μαθητή Αργύρη Κουμτζή,που αρίστευσε στη Μαθηματική Εταιρία, αλλά δεν του επέτρεψαν να εισαχθεί στο τμήμα λόγω τυφλότητας.

Ακόμη, επισήμανε ότι η ενέργεια αυτή, αν τελικώς ισχύει, αποτελεί μια απάνθρωπη πράξη και έρχεται σε αντίθεση «με τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζοντας τις σχετικές διατάξεις του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και του Συντάγματος, οι οποίες προβλέπουν την ίση μεταχείριση όλων ανεξαρτήτως αναπηρίας και μάλιστα μεριμνούν για την παροχή ειδικής φροντίδας για τα άτομα με αναπηρία».

Η αντιμετώπιση της οποίας έτυχε ο μαθητής, όπως τονίζει ο γενικός γραμματέας «συνιστά διάκριση, αφού στα αντίστοιχα Τμήματα της Αθήνας και των Ιωαννίνων, γίνονται δεκτοί φοιτητές - σπουδαστές με τυφλότητα και αναπηρία άκρων».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα