Παράταση για το Ε9 – Σπάει σε δύο κατηγορίες με προθεσμία τον Δεκέμβριο

10:00 8/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Την έγκριση της Τρόικας για την παράταση της υποβολής του Ε9 φαίνεται πως ζητά το υπουργείο Οικονομικών, καθώς οι τεχνικές δυσκολίες και τα νέα στοιχεία που απαιτούνται από τους ιδιοκτήτες δεν επιτρέπουν την εμπρόθεσμη υποβολή από τους φορολογούμενους.

Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να «σπάσει» το Ε9 σε δύο ταχύτητες που θα έχουν και διαφορετικές προθεσμίες. Η πρώτη κατηγορία αφορά όσους πρέπει να υποβάλουν Ε9 λόγω αλλαγών στη περιουσιακή τους κατάσταση το 2012 και θα έχει προθεσμία

ως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Η δεύτερη αφορά όσους πρέπει να κάνουν τροποποιητική δήλωση Ε9 και άρα χρειάζεται να ελέγξουν ή να τροποποιήσουν τις δηλώσεις για τα ακίνητά τους. Σε αυτή την περίπτωση η προθεσμία θα λήξει στις 15 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται, δε, ότι η διαβούλευση που θα γίνει με τη Τρόικα για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, θα γίνει με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο του ΚΕΠΥΟ για τα αγροτεμάχια.

Μοναδικό μυστήριο παραμένει το θέμα των αυθαιρέτων και των ημιυπαίθριων που τακτοποιήθηκαν με τον νόμο Παπακωνσταντίνου, όπου δεν έχει ξεκαθαριστεί σε ποια κατηγορία ανήκουν. Σημειώνεται ότι όσοι έχουν τακτοποιήσει κλειστούς ημιυπαίθριους με τον νόμο Μπιρμπίλη δεν χρειάζεται να τους αναγράψουν στο Ε9, εκτός και αν μεταβίβασαν το ακίνητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα