Παραστρατιωτικά γυμνάσια της Μονάδας Έφεδρων Καταδρομών που καλεί τον κόσμο στο «σχολείο» της [εικόνες]

11:49 2/5/2014 - Πηγή: KoolNews

Πώς ονομάζεται μία ομάδα ιδιωτών οι οποίοι εκπαιδεύονται σε συνθήκες πολέμου; Παραστρατιωτική οργάνωση. Σε τέτοια παραπέμπει η Μονάδα Έφεδρων Καταδρομών Μ.Ε.Κ η οποία παραδίδει μαθήματα σε απλούς πολίτες τα οποία και διαφημίζει στο διαδίκτυο.

Η συγκεκριμένη ομάδα, στο ιστολόγιό της κάνει λόγο για «σχολείο tactical της Μονάδας Εφέδρων Καταδρομών Μ.Ε.Κ.» όπου οι πολίτες που το επιθυμούν, μπορούν να μάθουν να κινούνται και να αναπτύσσονται σε περιπόλους, να προσεγγίζουν και να αναγνωρίζουν τον εχθρικό στόχο. Παράλληλα όπως αναφέρουν πραγματοποιούνται μαθήματα τακτικής ελεύθερου σκοπευτή καθώς και τακτική προσέγγισης περιπόλου για κατάληψη και εκκαθάριση εχθρικού κατεχόμενου λόφου.

Πρόκειται δηλαδή για υποβολή απλών πολιτών (με την θέλησή) σε στρατιωτικά γυμνάσια με όπλα τα οποία όπως οι ίδιοι ξεκαθαρίζουν «είναι τύπου AIRSOFT και όλες οι δραστηριότητες με τα αεροβόλα όπλα υπόκεινται στον νόμο περί όπλων ( Ν 2168/1993 / Α-147)». Ωστόσο δημιουργείται το ερώτημα, κατά πόσο μία τέτοια ομάδα με τις δραστηριότητές της συνιστά παραστρατιωτική οργάνωση ή όχι, από την ώρα που δεν υπάγονται σε κάποιο σώμα στρατού. Πόσω μάλλον και να διαφημίζει τις δραστηριότητές της στο διαδίκτυο..

Εικόνες από τα γυμνάσιά τους που έχουν αναρτήσει στο ιστολόγιό τους

1 από 22 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >
Keywords
Τυχαία Θέματα