Παραγγελίες οπλικών συστημάτων αξίας 550 εκατομμυρίων έκανε η κυβέρνηση με εισήγηση Καμμένου

Την ώρα που η Ελλάδα διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές της για μια ανάσα στη θηλιά του χρέους της, η κυβέρνηση προχώρησε σε παραγγελίες εξοπλιστικών προγραμμάτων ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης με δύο αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ δόθηκαν παραγγελίες για την αναβάθμιση τεσσάρων

αεροσκαφών αεροναυτικής συνεργασίας και για την αγορά 10 ελικοπτέρων Σινούκ από τα αποθεματικά των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, στο δημοσίευμα, αναφέρεται:

Ήταν η πρώτη φορά που συνεδρίασε (εκ περιφοράς) το ΚΥΣΕΑ με τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για εξοπλιστικά θέματα. Αποφασίστηκε η αναβάθμιση των τεσσάρων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας (P-3), συνολικής δαπάνης 450 εκατ. ευρώ.

Η ανάθεση δόθηκε στους Αμερικανούς με διακρατική συμφωνία και σε αυτήν προβλέπεται ανάμειξη τόσο του αμερικανικού ναυτικού όσο και της ΕΑΒ. Ακολουθεί σε λίγες ημέρες και δεύτερη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τη διάθεση (από τα αμερικανικά αποθέματα) δέκα ελικοπτέρων Σινούκ, συνολικής αξίας 100 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση των ελικοφόρων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας είναι παλαιά και είχε δρομολογηθεί πριν από χρόνια η αναβάθμισή τους αλλά λόγω κρίσης οι τότε ηγεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφάσισαν να τα καθηλώσουν στο έδαφος.

Και κάτι ακόμη: ο κ. Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι στην προσεχή επίσκεψή του στη Μόσχα θα συζητήσει με τους Ρώσους και αμυντικά θέματα. Και για να καθησυχάσει τους νατοϊκούς τούς είπε: «Τα ρωσικά όπλα που έχουμε τα έχουμε στη διάθεση του... ΝΑΤΟ».

The post Παραγγελίες οπλικών συστημάτων αξίας 550 εκατομμυρίων έκανε η κυβέρνηση με εισήγηση Καμμένου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα