Παραλίγο να «ξεκολλήσει» η Γη – Συγκλονιστικά βίντεο από τον σεισμό 8,2 Ρίχτερ στη Χιλή

09:37 2/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής, ύστερα από τον ισχυρό σεισμό των 8,2 βαθμών, κήρυξε η πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπασελέτ, το βόρειο τμήμα της χώρας - τις περιοχές Αρίκα και Ταραπακάν, κοντά στα σύνορα με το Περού.

Παράλληλα, η Ονδούρα εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Η προειδοποίηση αφορά τον Κόλπο του Φονσέκα, στα νοτιοδυτικά της χώρας, στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου θεωρείται ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος. Νωρίτερα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό εξέδωσε

προειδοποίηση για τσουνάμι για τη Χαβάη, ενώ σε ισχύ βρίσκεται ακόμη η προειδοποίηση για τη Χιλή και το Περού.

Η σεισμική δόνηση ήταν ισχυρότατη ενώ τουλάχιστον πέντε άτομα έχασαν μέχρι στιγμής τη ζωή τους. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο ο σεισμός προκάλεσε τσουνάμι και σύμφωνα με το ναυτικό της Χιλής το πρώτο κύμα του τσουνάμι έπληξε τις ακτές εντός 45 λεπτών από την στιγμή του σεισμού.

Όσο περνάει η μέρα όλο και περισσότερα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, κινητά και τηλεοπτικούς σταθμούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνοντας το μέγεθος του «θυμού της γης».

Οι αρχές στο Περού προχώρησαν στην εκκένωση των κοινοτήτων στη νότια παράκτια περιοχή της Ίκα μετέδωσε το τοπικό ραδιόφωνο, ενώ το κέντρο εκτάκτων αναγκών της Χιλής ήδη ζήτησε την «προληπτική εκκένωση» της βόρειας ακτής της χώρας, μετά από τον σεισμό κοντά στο πεδίο εξόρυξης στην πόλη Ικουίκουε.

Με βάση όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, δεν αναμένεται μεγάλο τσουνάμι στη Χαβάη. Ωστόσο, μπορεί να παρατηρηθούν αλλαγές στο επίπεδο της θάλασσας και ισχυρά ρεύματα κατά μήκος όλων των ακτών, «γεγονός που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους λουόμενους και εκείνους που επιβαίνουν σε πλωτά μέσα καθώς και άτομα που βρίσκονται κοντά σε παραλίες, λιμάνια και μαρίνες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα