Παπούλιας σε Πούτιν: Δείξε έμπρακτα στήριξη και μείωσε την τιμή του φυσικού αερίου

17:55 8/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας ζήτησε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να δείξει έμπρακτα την στήριξη του στους Έλληνες μειώνοντας την τιμή του φυσικού αερίου.

Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, ο κ. Παπούλιας ζήτησε από το Ρώσο ομόλογο του να μειωθεί το κόστος του φυσικού αερίου από την Gazprom και να δοθεί τελικά η έκπτωση που ζητά η χώρα μας χωρίς

να χρειαστεί να προσφύγει στο δικαστήριο της Χάγης.

Το θέμα έθεσε ο Κάρολος Παπούλιας και στην «σιδηρά κυρία» της Ρωσίας και πρόεδρο της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο, η οποία υπήρξε πρέσβης στην Ελλάδα και έχει συμβάλει στην πρόοδο των ελληνορωσικών σχέσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζιπίνγκ ο οποίος και επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον την χώρας του για επενδύσεις στην Ελλάδα σχετικά με ναυπηγεία και έρευνες υδρογονανθράκων στην ελληνική ΑΟΖ, αλλά και σιδηροδρομικές γραμμές.

Ο κ. Παπούλιας συνομίλησε και με τον Μπαν Κι Μουν για το Σκοπιανό και το Κυπριακό και οι δύο άνδρες συζήτησαν την αναγκαιότητα για τελική λύση. Επίσης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Πλάμεν Ορεσάρσκι, με τον οποίο συζήτησε το θέμα της παράνομης μετανάστευσης καθώς παρατηρείται αύξηση της εισόδου λαθρομεταναστών στη γειτονική χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα