Παπούλιας: Κοινό το μέλλον μας στην Ευρώπη – Γκάουκ: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα

11:38 6/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η επίσημη συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον Γερμανό ομόλογό του Γιοακίμ Γκάουκ.

Το μέλλον των δύο χωρών, Ελλάδας και Γερμανίας, είναι κοινό μέσα στην ευρωπαϊκή πορεία, τόνισε ο κ. Παπούλιας, απευθυνόμενος κ. Γκάουκ, αφού προηγουμένως τον υποδέχθηκε, με όλο το επίσημο πρωτόκολλο και την προεδρική φρουρά να αποτίει τιμές, στην Ηρώδου Αττικού.

Ο κ. Παπούλιας, τόνισε ότι παρακολούθησε με προσοχή τα όσα ανέφερε

πρόσφατα ο κ. Γκάουκ, στη συνδιάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο, επισημαίνοντας τα νέα καθήκοντα όλων για τη διεθνή ασφάλεια. «Η Γερμανία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή, όπως και η Ελλάδα στην περιοχή της. Είμαστε μαζί στον δρόμο της ειρήνης» υπογράμμισε.

Απαντώντας ο κ. Γκάουκ, ανέφερε ότι στόχος της επίσκεψής του είναι να δείξει αλληλεγγύη σε έναν τόπο γεμάτο ιστορία. «Θα ήθελα να επιβεβαιώσω τη μακρόχρονη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες, στην οποία μπορεί -με επίκαιρα γεγονότα και συζητήσεις- να έχει πέσει σκιά, όμως παραμένει ισχυρή» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γερμανός Πρόεδρος.

«Θα ήθελα να μιλήσω με ανθρώπους, για μια άλλη σύγχρονη Γερμανία, καθώς οι δεσμοί των δύο λαών έχουν μεγάλη ιστορία. Χθες, στην Ακρόπολη επιβεβαιώθηκε αυτή η ιστορία» είπε ο κ. Γκάουκ και πρόσθεσε: «θέλω να ξέρετε ότι στα 15 μου χρόνια, στην τότε κομμουνιστική και δικτατορική Ανατολική Γερμανία, έμαθα αρχαία ελληνικά».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα