Πανζουρλισμός στο Βατικανό για την αγιοποίηση του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει διοργανώσει μεγαλειώδεις εκδηλώσεις σε όλη την υφήλιο λόγω της αγιοποίησις του Πάπα Ιωάννη-Παύλου Β" και του Πάπα Ιωάννη του 23ου, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή.

Το Βατικανό ανακοίνωσε επίσημα την αγιοποίηση των δύο κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Πάπας Φραγκίσκος είχε πει πως η αγιοποίηση των δύο ανδρών θα γίνει την δεύτερη Κυριακή μετά το Πάσχα με μία απλή τελετή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της New York

Post, στην τελετή που θα γίνει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου αναμένεται να δώσουν το παρών 19 πρωθυπουργοί και 24 υπουργοί.

Ο καρδινάλιος Πούτσι που είναι υπεύθυνος για την τελετή ανέφερε ότι όλοι δουλεύουν 24 ώρες για να μπορέσει να γίνει όπως πρέπει η τελετή. Επίσης αποκάλυψε πως αναμένεται να προσέλθουν 1.700 πούλμαν, 58 τσάρτερ και πέντε τρένα με πιστούς μόνο από την Πολωνία, καθώς ο Πάπας Ιωάννης-Παύλος ήταν Πολωνός.

Ο ίδιος μοιράστηκε και την ανησυχία του αναφορικά με τον αριθμό των επισκεπτών καθώς αναμένεται να πάνε και χιλιάδες άλλοι την τελευταία στιγμή, χωρίς να έχουν κάνει κάποια κράτηση. Επίσης ανέφερε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ελεύθερο δωμάτιο στα ξενοδοχεία για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Η τελετή θα κοστίσει 500.000 ευρώ ενώ όλα τα υπόλοιπα χρήματα θα τα πληρώσει η πόλη της Ρώμης, συνολικά 5.000.000 ευρώ. Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θα περιπολούν στους δρόμους 4.400 αστυνομικοί ενώ αναμένεται να πάνε και άλλοι που θα σταλούν από την ιταλική κυβέρνηση και την Ρώμη.

Στους δρόμους του Βατικανού θα υπάρχει και ιατρικό προσωπικό για τυχόν απρόοπτα ενώ μαζί με τους εθελοντές που θα υποδέχονται τους επισκέπτες, θα βρίσκονται και 5.000 ιερείς για να μιλάνε με τους πιστούς.

Τέλος, το βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής, όλες οι εκκλησίες της Ρώμης θα είναι ανοιχτές το βράδυ και θα εξομολογούν ενώ αναμένεται να γίνουν εκδηλώσεις και σε πόλεις των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα