Πάμε πλατεία (Αγ. Ειρήνης);

Τρία νέα μπαράκια (το “Tailor Made”, το “Throubi” και το “Rooster”) πάνε το hip άστεως πέρα από την Καρύτση. Πού; Στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης κοντά στο Μοναστηράκι.

Από τη Νίκη Χάγια 

Εκεί που νόμιζες πως το κέντρο πέθανε και πως ίσως ο μοναδικός λόγος για να κατέβεις είναι επειδή σου έλειψαν τα νιάτα σου και το Ζόμπι του Pop ή για να ακούσεις κάποιο live στο 6 D.O.G.S., μια νέα

πιάτσα δημιουργήθηκε και αμέσως ένα χαμόγελο έσκασε στα χείλη. Ναι, παιδί της πόλης, έχεις επιτέλους μια αφορμή για να μπεις και πάλι στο αυτοκίνητό σου και να κάνεις μια μπαρότσαρκα εκεί που χτυπά δυνατά ο παλμός του hip άστεως.

Σβήσε της συνορογραμμή που είχες βάλει για τις αλητείες σου –«μέχρι Καρύτση φτάνω και σε όποιον αρέσει»– γιατί η πλατεία της Αγίας Ειρήνης άνοιξε και σε περιμένει. Όχι, η ίδια η πλατεία –αυτή υπάρχει εδώ και δεκαετίες και το μάτι σου μπορεί και να την είχε πιάσει καθώς κατέβαινες την Καραγιώργη Σερβίας και κολλούσες ξαφνικά στην κίνηση πριν βγεις στην Αθηνάς– αλλά τρία μπαράκια-σκέτα λουκούμια. Εκεί που είναι το λουλουδάδικο και τα φημισμένα Σουβλάκια του κυρ Κώστα, εκεί που κάποτε άστεγοι την έπεφταν στα παγκάκια και εσύ τους έβλεπες καθώς έφευγες από το Dude για να πας στο Μαγκαζέ, σχεδόν πίσω από το Booze και τη ζούγκλα του, α μπράβο εκεί, έχουν φυτρώσει το Tailor Made, το Throubi και το Rooster. Άραξε στα τραπεζάκια τους, πιες το ποτό σου και πιάσε κουβέντα με το διπλανό τραπέζι. Εν ολίγοις, ετοιμάσου για νέα hangovers και σβήσε και καμιά ξεχασμένη επαφή από το κινητό σου, γιατί θα σου χρειαστεί χώρος για καινούργιες.

Και να πας τώρα που μιλάμε, πριν προλάβει να γίνει μεγάλος ντόρος και ο περιβάλλοντας χώρος της Αγίας Ειρήνης γίνει ασφυκτικά γεμάτος σαν αυτόν του Αγίου Γεωργίου στη Λαδά και δεν θα μπορείς να βρεις τραπέζι ακόμα και αν έχεις κάνει τάμα ή έχεις ανάψει μια λαμπάδα σαν το μπόι του Κόμπε Μπράιαντ.

Η ναυαρχίδα της πιάτσας

Το Tailor Made μπορεί να άνοιξε τελευταίο από τα τρία αλλά δεν είναι καθόλου καταϊδρωμένο. Αντιθέτως, η φήμη του είναι τόσο μεγάλη που έχει γίνει ο «βασιλικός» της πλατείας. Αν και έχει ωραιότατα τραπεζάκια έξω στα οποία μπορείς να κάτσεις, παρ’ όλα αυτά σε συμβουλεύουμε να επιλέξεις το μέσα χώρο και αυτό γιατί είναι ψηλοτάβανος (ανοίγει η ψυχή σου, βρε αδερφέ), με ωραία άνετη μπάρα, διακόσμηση γεμάτη με στοιχεία που σου τραβάνε την προσοχή και με μουσική που δεν σου τρυπάει το αφτί αλλά σου το χαϊδεύει (θα ακούσεις bossa nova, swing και new jazz). Ακόμα και αν δεν πίνεις, να ξέρεις πως εδώ θα είναι αμαρτία να μην το κάνεις, αφού έχει από τα καλύτερα κοκτέιλ της πόλης ασυζητητί (ψηφίζουμε δαγκωτό το Wild Berry Sling, αλλά και το Red Hot Chili Pepper λόγω ονόματος) και αν κι αυτά δεν σου κάνουν, λες τι σ’ αρέσει να πίνεις και σου φτιάχνουν ένα κοκτέιλ κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου – tailor-made, κυριολεκτικά. Πήγαινε και πρωί, αφού σερβίρει εκλεκτό εσπρέσο. Και μην ξεχάσεις να κάνεις check-in στο foursquare (το application στο κινητό σου) γιατί μαζί με έναν

Keywords
Τυχαία Θέματα