Πάμε Άγκιστρο Σερρών για παραδοσιακό χαμάμ και μοναδικές εμπειρίες στη φύση [εικόνες]

Κάποτε ήταν μια πινέζα στον χάρτη. Σήμερα θεωρείται από τους must εναλλακτικούς προορισμούς στην βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο. Ο λόγος για το ακριτικό Άγκιστρο Σερρών, ένα μικρό χωριό 300 περίπου κατοίκων δίπλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Οι Ιαματικές Πηγές και το πέτρινο βυζαντινό λουτρό-χαμάμ, που θεωρείται το παλαιότερο στην Ελλάδα, έχουν καταστήσει το μικρό χωριό ιδανικό προορισμό για όσους και όσες επιζητούν στιγμές χαλάρωσης και

ευεξίας κάτω από το καυτό νερό, που χύνεται στο σώμα και στις αισθήσεις, απευθείας από την καρδιά της γης.

Και εάν το καυτό μπάνιο-χαμάμ αποτελεί αναμφισβήτητα μια πρωτόγνωρη εμπειρία, η Agistro Action έρχεται να προσφέρει στους επισκέπτες της περιοχής, μοναδικές outdoor δραστηριότητες, που θα κάνουν τη διάθεση τους να χτυπήσει κόκκινο.

Πρόκειται για ένα οργανωμένο Γραφείο Εναλλακτικού Τουρισμού, που πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία του με πρωτοβουλία της νεοσύστατης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) Άγκιστρο Δράση, την οποία ίδρυσε μια ομάδα νέων της περιοχής, με στόχο να προωθήσουν τον φυσιολατρικό και ιστορικό τουρισμό, στο Β.Α. τμήμα των Σερρών, που χαρακτηρίζεται από την έντονη φύση (ορεινοί όγκοι Αγκίστρου, Ορβήλου, Στενά Στρυμόνα, Κοιλάδα Κρουσοβίτη κ.α) και την πλούσια ιστορία (Οχυρά Ρούπελ, Τρεις Βρύσες, Κάλη, Οχυρό Κονδύλη (Α΄Π.Π.) κλπ).

Στην ιστοσελίδα www.agkistroaction.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για τις ποικίλες δραστηριότητες που προσφέρει στους επισκέπτες του Αγκίστρου –και όχι μόνο- το εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό του Αgkistro Action, καθώς και για τα «πακέτα» και τις προσφορές (ρίξτε μια ματιά και στο φυλλάδιο) Επίσης σε συνεργασία με ξενοδοχεία και ξενώνες του Αγκίστρου, μπορείτε να βρείτε δωμάτια σε καλύτερες τιμές.

O πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση Άνθιμος Γεωργιάδης, μιλάει στο koolnews.gr.

Ποιος ο στόχος λειτουργίας του Agistro Action;

Να προσφέρει στον επισκέπτη του Αγκίστρου επιπλέον εμπειρίες στην πλούσια φύση της περιοχής μας, με υπαίθριες δραστηριότητες όπως Mountain bike και πεζοπορία (σε επιλεγμένες διαδρομές με σήμανση), κανό-καγιάκ στον ποταμό Στρυμόνα, rappel σε φυσικά και τεχνητά πεδία, flying, fox, τοξοβολία κ.α. Έτσι για τον επισκέπτη Άγκιστρο δεν αποτελεί μονάχα καλάρωση στο πέτρινο χαμάμ, αλλά και Agistro Action.

Γιατί ιδρύσατε Κοιν.Σ.Επ.;

Στην Ελλάδα της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης αναδείχθηκε –όσο ποτέ- η ανάγκη της αλληλεγγύης, της συλλογικής δράσης και της συνεταιριστικής δραστηριοποίησης. Λειτουργώντας με ανοικτούς ορίζοντες και θέλοντας να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που προφέρει ο Ν.4019/2011 για την Κοινωνική Οικονομία, μια ομάδα νέων ανθρώπων προχωρήσαμε στην ίδρυση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Άγκιστρο Δράση, με στόχο να συμβάλλουμε στην προαγωγή του τοπικού και συλλογικού συμφέροντος, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στο Β.Α. τμήμα του δήμου Σιντικής και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγκίστρου. ρόκειται ουσιαστικά για έναν αστικό συνεταιρισμό κοινωνικού σκοπού, που διοικείται ισότιμα από τα μέλη του, και διαθέτει εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το κέρδος που προκύπτει από τις δράσεις που υλοποιεί, δεν διανέμεται στα μέλη της, αλλά διατίθεται ως εξής :

• 60% (τουλάχιστον) για τις δραστηριότητες της επιχείρησης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

• Έως 35% διανέμεται στους εργαζόμενους ως κίνητρο παραγωγικότητας.

• 5% για σχηματισμό αποθεματικού.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον

Να καταστηστούμε την περιοχή μας προορισμό όσων επιζητούν μοναδικές στιγμές και εμπειρίες στη φύση, μέσα από δραστηριότητες που μας φέρνουν πιο κοντά σε αυτή. Επίσης να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε εγκαταλελειμμένες στρατιωτικές υποδομές της λεγόμενης «Γραμμής Μεταξά» -που υπάρχουν στην περιοχή μας- δίνοντας ώθηση και στον λεγόμενο ιστορικό τουρισμό.

Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συλλογικούς φορείς της περιοχής, δρομολογούμε τη δημιουργία ενός οργανωμένου δικτύου περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών γύρω από το Άγκιστρο, είτε προς τους ορεινούς όγκους Αγκίστρου και Ορβήλου, είτε προς την ελληνοβουλγαρική μεθόριο και την πάλαι ποτέ «Απαγορευμένη Ζώνη».

Αποτελούν λύση οι Κοιν.Σ.Επ.;

Η εμπειρία μας δείχνει ότι η Κοινωνική Οικονομία μπορεί να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης, να δώσει σημαντικές θέσεις εργασίας και να συμβάλλει στο ΑΕΠ της χώρας. Αυτό όπως που επιβάλλεται παράλληλα, είναι η Πολιτεία να δείξει το απαραίτητο ενδιαφέρον και οι εμπλεκόμενοι να έχουν καθαρό σχέδιο επαγγελματική ευθύνη και πίστη στο στόχο τους.

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Άγκιστρο Δράση Κοιν.Σ.Επ

Άγκιστρο - 62 300 Σιδηρόκαστρο

Τ: +30 2323043033

S: www.agkistroaction.gr

Μ: [email protected]

F: facebook.com/agkistroaction

Πληρ. Άνθιμος Γεωργιάδης (Τηλ. 6980138846)

The post Πάμε Άγκιστρο Σερρών για παραδοσιακό χαμάμ και μοναδικές εμπειρίες στη φύση [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα