Πακέτα 2.760 προσλήψεων στο δημόσιο – Ποια είναι τα κριτήρια

09:52 4/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Με 2.760 νέους υπαλλήλους θα επανδρωθούν διοικητικές δομές του Δημοσίου κατόπιν σχετικής προκήρυξης που θα εκδώσει τις αμέσως επόμενες ημέρες το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» πρόκειται για 500 ειδικούς φρουρούς για τη φύλαξη δικαστικών κτιρίων και σωφρονιστικών ιδρυμάτων, 70 μόνιμους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και 2.100 συμβασιούχους εκπαιδευτικούς στα κοινωνικά φροντιστήρια, των οποίων οι προσλήψεις θα έχουν πραγματοποιηθεί το αργότερο

έως τον ερχόμενο Μάρτιο.

Οι μόνιμες προσλήψεις θα γίνουν με αντικειμενικά κριτήρια, όπως πτυχίο, οικογενειακή κατάσταση κ.α. και μέσω γραπτού διαγωνισμού για τους 70 ελεγκτές και ψυχομετρικών εξετάσεων για τους ειδικούς φρουρούς.

Πιο συγκεκριμένα:

500 ειδικοί φρουροί σε δημόσια κτίρια

Ποιοί έχουν δικαίωμα συμμετοχής :Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό θα έχουν Έλληνες Πολίτες;(Άνδρες και Γυναίκες) που έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις : Είναι απόφοιτοι Λυκείου ή άλλης ισότιμης Σχολής Εσωτερικού ή Εξωτερικού, δεν υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους ,έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τη σωματική ικανότητα των υποψηφίων Δοκίμων Αστυφυλάκων και δεν φέρουν δερματοστιξία(τατουαζ), στο σώμα τους, έχουν σωματικά , ψυχικά και διανοητικά προσόντα ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου, έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. . Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσεις τις στρατιωτικές του υποχρεώσει κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχή όσοι σε βάρος τους εκκρεμούν κακουργήματα ή δικαστικές υποθέσεις που να φορούν αυτά.

2.100 καθηγητές λυκείου σε κοινωνικά φροντιστήρια

Ποιούς αφορά : Φιλόλογους, Μαθηματικούς, Βιολόγους, Φυσικούς, εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών και πληροφορικής.Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής: Όλοι οι νέοι κάτω των 30 ετών καθώς και εκπαιδευτικοί μεγάλης ηλικίας που είναι μακροχρόνια άνεργοι και έχουν μείνει εκτός εκπαίδευσης.

70 υπάλληλοι στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας

Προϋποθέσεις δήλωσης συμμετοχής: Στις προϋποθέσεις πρόσληψης περιλαμβάνονται το πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε τμήματος ΑΕΙ , η γνώση της αγγλικής γλώσσας, η γνώση χειρισμού Η/Υ, το πιστοποιητικό υγείας Γ Κατηγορίας. Δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν και γραπτές εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ για την διαπίστωση των απαραίτητων γνώσεων των υποψηφίων.

80 ανθυπαστυνόμοι γενικών καθηκόντων στην ΕΛΑΣ

Ποιοί έχουν δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στις εισιτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή στο ΣΕΜΑ της σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, εκπαιδευτικής περιόδου 2014-2015, έχουν οι ανθυπαστυνόμοι Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας , που προέρχονται από αρχιφύλακες οι οποίοι προήχθησαν κατόπιν προαγωγικών εξετάσεων, εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:Έχουν απολυτήριο Λυκείου ή άλλης ισότιμης αναγνωρισμένης σχολής.Έχουν συμπληρώσει τρία(3) έτη στο βαθμό τους, το τριακοστό δεύτερο(32ο) έτος της ηλικία τους και δεν υπερβαίνουν το τεσσαρακοστό όγδοο(48ο) έτος της ηλικίας τους κατά την 31 Δεκεμβρίου του έτους προκήρυξης των εξετάσεων.Έχουν ευμενή πρόταση των ιεραρχικά προϊσταμένων τους, ότι συμπληρώνουν τα απαραίτητα προσόντα και διαγωγή.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εισιτήριες εξετάσεις τους ΣΕΜΑ έχουν επίσης και οι ανθυπαστυνόμοι οι οποίοι τελούν σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα προαναφερόμενα κριτήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα