Πάει για το Three-peat η Σεβίλλη – Πρόκριση με τεσσάρες για Βιγιαρεάλ, Σαχτάρ [βίντεο]

Ο Σόρια ψάρεψε τον Μπενιάτ, ο Γκαμεϊρό έβαλε το δικό του και η Σεβίλλη που απέκλεισε στα πέναλτι (5-4) την Αθλέτικ, πηγαίνει για το επικό... three peat. Σαχτάρ και Βιγιαρεάλ έκαναν... πάρτι, μοίρασαν τεσσάρες σε Μπράγκα και Σπάρτα Πράγας αντίστοιχα και βρέθηκαν χαλαρά στα ημιτελικά.

Σεβίλλη – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2 (5-4 πέναλτι)

Είναι η διοργάνωση της. Δεν χωρούσε αμφιβολία ούτως ή άλλως, αλλά αυτό που κάνει η Σεβίλλη στο UEFA/ Europa League είναι επικό. Οχι μόνο είναι η κάτοχος και το έχει

πάρει τέσσερις φορές σε 10 χρόνια, αλλά έχοντας σηκώσει την κούπα δύο σερί σεζόν, πλησίασε πλέον και στο να τριτώσει το... καλό της. Αυτή τη φορά χρειάστηκε να παλέψει από την άσπρη βούλα με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Μπενιάτ αστόχησε στην τέταρτη εκτέλεση της Αθλέτικ (το έστειλε πάνω στον Σόρια), ο Γκαμεϊρό ολοκλήρωσε το εύστοχο 5x5 των Σεβιγιάνων και τους έστειλε στα ημιτελικά.

Το πέρασμα της Σεβίλλης με 1-2 από το «Σαν Μαμές» της έδινε σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης. Ωστόσο, η Μπιλμπάο δεν ήταν διατεθειμένη να παραιτηθεί χωρίς μάχη. Οταν λοιπόν ο Αντούριθ σούταρε και ο Σορία το... έπνιξε (58'), επιτρέποντας του να φτάσει τα 10 φετινά γκολ στη διοργάνωση, οι Βάσκοι αναθάρρησαν. Ωστόσο, δύο λεπτά κράτησε η χαρά τους, καθώς ο Γκαμεϊρό με πλασέ στην αντεπίθεση ισοφάρισε. Βέβαια δεν άλλαξε και πολλά αυτό το γκολ, καθώς η Αθλέτικ ήθελε ακόμα ένα στα σίγουρα.

Και το βρήκε στο 80', με την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Ραούλ Γκαρθία. Ετσι με το 1-2 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» η πρόκριση οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί πρώτοι απείλησαν οι φιλοξενούμενοι με την λομπίτσα του Σουσαέτα (97') να αγγίζει το δοκάρι. Στο 100' όμως οι γηπεδούχοι ήταν απίθανο το ότι δεν σκόραραν σε διπλή εντυπωσιακή ευκαιρία. Παραλίγο αυτογκόλ του Ιτουράσπε με τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Κόκε έπιασε το ψαλιδάκι, με τον Σαν Χοσέ να σώζει στη γραμμή.

Και χωρίς να συμβεί κάτι άλλο στα εξτρά 30 λεπτά, το εισιτήριο για τα ημιτελικά παίχτηκε στη ρουλέτα των πέναλτι, όπου ξεκίνησε πρώτη η Αθλέτικ...

Ραούλ Γκαρθία 0-1
Κόκε 1-1
Βιγκέρα 1-2
Κρικόβιακ 2-2
Σαν Χοσέ 2-3
Κονοπλιάνκα 3-3
Μπενιάτ... απόκρουση ο Σόρια και 3-3
Ν'Ζονζί 4-3
Σουσαέτα 4-4
Γκαμεϊρό 5-4

Σαχτάρ - Μπράγκα 4-0

Το μεγάλο βήμα έγινε στην Πορτογαλία και στο Λβιβ η επιτυχία ολοκληρώθηκε! Η Σαχτάρ επιβεβαίωσε τον τίτλου του φαβορί και με τη..., βοήθεια του Φερέιρα που σημείωσε δυο αυτογκόλ επικράτησε 4-0 της Μπράγκα (6-1 συνολικό σκορ). Οι Ουκρανοί πανηγύρισαν μια τεράστια πρόκριση και παράλληλα αποθέωσαν τον Ντάριο Σρνα, τον μεγάλο αρχηγό της ομάδας, ο οποίος έσπασε το ρεκόρ με 486 ματς. Ενα τεράστιο πανό με το Νο33 έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο και ο Κροάτης ανταπέδωσε με ένα γκολ και δυο ασίστ! Στο 25' ο Σρνα από την άσπρη βούλα πέτυχε το 1-0 και λίγο πριν το τέλος του α' μέρος ο Φερέιρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του καταδικάζοντάς τον με τον τρόπο αυτό...Ο Κοβαλένκο στο 50' έδωσε διαστάσεις θριάμβου για τη Σαχτάρ και στο 73' πάλι ο Φερέιρα σημείωσε αυτογκόλ διαμορφώνοντας το 4-0!

Σπάρτα Πράγας - Βιγιαρεάλ 2-4

Το 2-1 του πρώτου αγώνα έδινε προβάδισμα στη Βιγιαρεάλ αλλά έδινε και ελπίδες στη Σπάρτα Πράγας. Αυτές οι ελπίδες ουσιαστικά εξαφανίστηκαν από το 5', όταν ο Μπακαμπού -ο οποίος είχε βάλει και τα δύο γκολ στο «Μαδριγάλ»- έκανε το 0-1 με σουτ. Οι Τσέχοι προσπάθησαν στη συνέχεια να ισοφαρίσουν και είχαν κάποιες φιλότιμες προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα και στο τέλος του πρώτου μέρους η Βιγιαρεάλ τους τελείωσε οριστικά... Στο 43' ο Καστιγιέχο με σουτ εντός περιοχής έκανε το 0-2 και στο 45' ο Μπρούνο με κεφαλιά ανέβασε το σκορ στο 0-3!

Το ξεκίνημα της επανάληψης έκανε τους πάντες να πιστεύουν ότι οι Ισπανοί δεν θα σταματήσουν πουθενά αφού στο 49' ο Μπακαμπού σκόραρε ξανά, με προσπάθεια εντός περιοχής, για το 0-4! Το «κίτρινο υποβρύχιο» έκανε ό,τι ήθελε αλλά στη συνέχεια, όπως είναι λογικό, έριξε ρυθμό και η Σπάρτα του Ζντένεκ Σκάζνι βρήκε την ευκαιρία να φανείο κάπως, πετυχαίνοντας δύο γκολ. Στο 65' με σουτ του Ντόκαλ εκτός περιοχής και στο 71' ο Κρέιτσι με προσπάθεια εντός περιοχής, για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 2-4. Στον ημιτελικό η Βιγιαρεάλ, στο σπίτι της αλλά με ψηλά το κεφάλι η Σπάρτα αφού έκανε υπέρβαση φτάνοντας ως τους «8».

πηγή: gazzetta.gr

The post Πάει για το Three-peat η Σεβίλλη – Πρόκριση με τεσσάρες για Βιγιαρεάλ, Σαχτάρ [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα