Όταν υπήρχε ελευθερία: Οι γυναίκες στο Ιράν φορούσαν μίνι και κυκλοφορούσαν μόνες πριν το ’80 [εικόνες]

Πριν την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, το Ιράν ήταν μία εντελώς διαφορετική χώρα, με δυτικό τρόπο ζωής γεγονός που έδινε ελευθερία σε όλους τους ανθρώπους να εκφραστούν όπως αυτοί επιθυμούν.

Μπορεί σήμερα να είναι σοκαριστικό για το Ιράν που έχει κατακλυστεί από μπούρκες, ωστόσο πριν από το 1979 οι γυναίκες ντύνονταν με την τελευταία λέξη της μόδας. Παντελόνια, κοντές φούστες, έντονο μακιγιάζ και ανοιχτές μπλούζες φορούσαν κάποτε ελεύθερα οι Ιρανές και κυκλοφορούσαν στους δρόμους, γεγονός που αποδεικνύεται από περιοδικά εκείνης της εποχής.

Πλέον,

οι γυναίκες είναι καλυμμένες από την κορυφή μέχρι τα νύχια, πολύ πιο καταπιεσμένες από την δεκαετία του ’70. Και μπορεί ο ισλαμικός νόμος να τους επιβάλλει πως πρέπει να κρυφτούν, ωστόσο αποτελεί διέξοδο το να φορούν πολύχρωμες μαντίλες σε διάφορα σχέδια, αφού αν τολμήσουν να ντυθούν όπως οι πρόγονοι τους θα καταλήξουν στην φυλακή ή ακόμη χειρότερα βιασμένες και νεκρές.

1 από 21 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

The post Όταν υπήρχε ελευθερία: Οι γυναίκες στο Ιράν φορούσαν μίνι και κυκλοφορούσαν μόνες πριν το ’80 [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα