Όταν ο τουρίστας δείχνει κατανόηση! – Ευκαιρία για «ρομαντικά δείπνα» και ζεστή μπίρα λένε οι επισκέπτες της Σαντορίνης

«Υπέροχο νησί. Ακόμα και υπό το φως των κεριών». Αυτό ήταν το σχόλιο Βρετανίδας τουρίστριας σε ταξιδιωτικό φόρουμ δίνοντας μια ιδέα για τον είδαν και αντιμετώπισαν οι επισκέπτες της Σαντορίνης το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση του νησιού.

Μερικά ακόμη μηνύματα που αναρτήθηκαν από νωρίς στο δημοφιλές TripAdvisor προς τους τουρίστες της Σαντορίνης, είναι:

«Δυστυχώς, τις τελευταίες 24 ώρες

η Σαντορίνη δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα. Παρακαλούνται όλοι οι επισκέπτες να δείξουν κατανόηση καθώς τόσο η ΔΕΗ όσο και ο δήμος κάνουν προσπάθειες να επιδιορθώσουν τη βλάβη το συντομότερο δυνατόν»

«Εχω ζήσει πολλές διακοπές ρεύματος στη Σαντορίνη όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ποτέ κάποια με τόση διάρκεια», έγραψε σχετικά ο Μάρτιν.

«Ελπίζω να αποκατασταθεί το πρόβλημα σύντομα».

«Δροσερά ντους και δείπνα με κεριά και το λέτε εσείς πρόβλημα», έγραψε κάποιος άλλος κάτω από τη σχετική είδηση, για να τον αντικρούσει κάποιος παραθέτοντας το άρθρο της Irish Independent που κάνει μεν λόγο για τα ρομαντικά δείπνα, προσθέτοντας όμως και την παράμετρο «ζεστή μπίρα».

Τα μεγαλύτερα προβλήματα φυσικά αντιμετώπισαν οι ιδιοκτήτες εστιατορίων. Σύμφωνα με την Καθημερινή και τον πρόεδρο του σωματείου εστιατόρων Σαντορίνης, Βασίλης Ζαχαράκης, η βλάβη σημειώθηκε τη χειρότερη στιγμή, τότε που όλα τα εστιατόρια είχαν γεμίσει τα ψυγεία τους ενόψει του Δεκαπενταύγουστου. «Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα από την έκρηξη, αλλά η ζημιά είναι μεγάλη. Δυστυχώς, τα περισσότερα εστιατόρια δεν διαθέτουν γεννήτριες, εφόσον σε πολλές περιοχές, όπως για παράδειγμα στην Καλντέρα, η χρήση τους δεν ενδείκνυται λόγω μορφολογίας του εδάφους, αλλά και λόγω του έντονου θορύβου».

Το βράδυ της Τρίτης, κάποια εστιατόρια λειτούργησαν μόνο με κρύα κουζίνα, ενώ άλλα έκλεισαν μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα