Όταν ο Κυριάκος έκανε τον Αλέξη Τσίπρα να ιδρώσει

13:35 1/2/2016 - Πηγή: KoolNews

Η πρώτη μονομαχία στη Βουλή ανέδειξε νικητή. Τουλάχιστον σύμφωνα με την άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θεωρεί ότι έκανε τον Αλέξη Τσίπρα να αγχωθεί. Ο «Βηματοδότης» έχει τις λεπτομέρειες:

Η πρώτη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ήταν μια έκπληξη για τον Αλ. Τσίπρα. Η νευρικότητα του Πρωθυπουργού ήταν εμφανής διά γυμνού οφθαλμού στη διάρκεια των ομιλιών

του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι έκανε τον κ. Τσίπρα να «ιδρώσει». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι αυτό συνέβη επειδή ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος, είχε μελετήσει βαθιά το Ασφαλιστικό και μπορούσε να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα στον συνήθως «αδιάβαστο» Πρωθυπουργό.

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει ότι η συνθετότητα των προβλημάτων της χώρας απαιτεί από την ηγεσία της πολιτική και τεχνοκρατική επάρκεια. Η πολιτική επάρκεια δεν αρκεί από μόνη της, ούτε βεβαίως και η τεχνοκρατική. Θεωρεί ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας πρέπει στην παρούσα περίοδο να είναι επαρκής πολιτικά και τεχνοκρατικά, ώστε να αντιλαμβάνεται και να έχει άποψη για τη διαχείριση των προβλημάτων της χώρας. Διαφορετικά γίνεται υποχείριο των συμβούλων του.

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ δείχνει παράλληλα πολύ ενεργός από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της προεδρίας του. Μαθαίνω ότι άρχισε να τρέχει με ταχύτητες μεγάλες για την αναδιάρθρωση του κόμματός του. Εδιωξε ήδη έξι υπαλλήλους από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας και τους μισούς από 90 μετακλητούς υπαλλήλους. Θεωρεί ότι το κόμμα μπορεί να λειτουργεί με μόλις 100 άτομα, ώστε να περιορίσει στο ελάχιστο τα λειτουργικά έξοδα των 8 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Για να το επιτύχει αυτό προτίθεται να μετακομίσει από τη Λεωφόρο Συγγρού, αμέσως μετά το συνέδριο του κόμματος. Για το κτίριο επί της Συγγρού, όπου σήμερα στεγάζει τα γραφεία της ΝΔ, πληρώνει ενοίκιο 90.000 ευρώ τον μήνα. Ετσι διερευνά προτάσεις για ένα νέο κτίριο σε υποβαθμισμένες περιοχές, όπως στην πλατεία Καραϊσκάκη, στην οδό Πειραιώς ή ακόμη και στην οδό Πατησίων. Το ενοίκιο στα κτίρια αυτά που εξετάζει κυμαίνεται μηνιαίως μεταξύ 10.000 και 11.000 ευρώ.

Μόνο από τη μετακόμιση από τη Συγγρού θα γλιτώσει σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Εχει όμως ιδέες και για το πώς πρέπει να είναι τα γραφεία στη ΝΔ. Μου λένε ότι αυτά θα θυμίζουν μοντέρνες εφημερίδες, δηλαδή με ανοιχτούς χώρους, χωρίς δωμάτια και παρακάμερες.

The post Όταν ο Κυριάκος έκανε τον Αλέξη Τσίπρα να ιδρώσει appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα