Όταν ο καρκίνος χάνει κατά κράτος: Η σούπερ – γιαγιά Χάριετ Τόμσον τον… ταπείνωσε ξανά

19:06 1/6/2015 - Πηγή: KoolNews

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να διανύει μια 92χρονη τα 42.195 χλμ. του μαραθωνίου. Είναι όμως απίστευτο να το πετυχαίνει, έχοντας νικήσει δύο φορές τον καρκίνο κατά τη διάρκεια της ζωής της!

Η βιονική Χάριετ Τόμσον έγινε σε ηλικία 92 ετών και 65 ημερών η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο που μετείχε και ολοκλήρωσε μαραθώνιο, παίρνοντας το ρεκόρ της συμπατριώτισσας της Γκλάντις Μπάριλ, η οποία ήταν 92 ετών και 19 ημερών όταν είχε αγωνιστεί στον μαραθώνιο στη Χονολουλού το 2010.

Η υπέργηρη που μετείχε

για 16η φορά στον μαραθώνιο της Καλιφόρνιας χρειάστηκε 7 ώρες, 24 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα για να καλύψει μια απόσταση, που η συντριπτική πλειονότητα αυτού του κόσμου – πιθανότατα και κάποια από τα 10 εγγόνια της – δεν διανοούνται καν ότι μπορούν να διανύσουν!

Στη γραμμή τερματισμού η μαραθωνοδρόμος έγινε δεκτή με επευφημίες και θερμά χειροκροτήματα από δεκάδες θεατές και δημοσιογράφους.

«Πονάω λίγο αλλά όλα είναι καλά», εξήγησε στην εφημερίδα Charlotte Observer, της πόλης της Βόρειας Καρολίνας όπου ζει.

«Δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι κατάφερα να τερματίσω σε αυτό τον μαραθώνιο. Σε μια κάποια στιγμή ήμουν πράγματι κουρασμένη. Υπήρχε μια ανηφόρα μπροστά μου και είχα την εντύπωση πως έπρεπε να ανεβώ ένα βουνό. Και είπα μέσα μου: “στην ηλικία σου, μήπως αυτό που κάνεις είναι λίγο τρελό;”», πρόσθεσε, η Τόμσον που πριν από την έναρξη του αγώνα είχε δηλώσει ότι το προπονητικό της πρόγραμμα περιοριζόταν στα 17 χλμ.!

Η Χάριετ Τόμσον μετείχε στον μαραθώνιο που διοργανώθηκε για τη συγκέντρωση χρημάτων για την καταπολέμηση του καρκίνου, νόσου της οποίας επέζησε δύο φορές. Ωστόσο ο καρκίνος σκότωσε τον σύζυγό της, τους δύο γονείς της και τρία από τα αδέλφια της.

Το απίστευτο είναι ότι αειθαλής δρομέας ξεκίνησε να τρέχει σε ηλικία 76 ετών! Σε αυτά τα 16 χρόνια ερασιτεχνικής καριέρας έχει μαζέψει πάνω από 100.000 δολάρια για το Ίδρυμα καταπολέμησης λευχαιμίας και λεμφωμάτων.

Το μόνο που δεν κατάφερε η σούπερ – γιαγιά ήταν να βελτιώσει το ανεπίσημο παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου στην κατηγορία των 90-94 ετών, το οποίο κατέχει η ίδια από πέρυσι με χρόνο 7 ώρες, 7 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα. Και… αύριο όμως μέρα είναι. Εν προκειμένω και το 2016 χρονιά είναι...

The post Όταν ο καρκίνος χάνει κατά κράτος: Η σούπερ – γιαγιά Χάριετ Τόμσον τον… ταπείνωσε ξανά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα