Οσμή σκανδάλου – Καταγγελία ότι υπουργός εκβίαζε εισαγγελέα

09:50 6/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Πρωτοφανείς απειλές κατά εισαγγελέως αποκαλύπτει στο σημερινό πρωτοσέλιδό του «Το Βήμα». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εκβίαζε την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη.

Διαρκείς παρεμβάσεις στην άσκηση των καθηκόντων της αλλά και απειλές κατά της ιδίας και της οικογενείας της από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλο, καταγγέλλει η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Πρόκειται για την εισαγγελέα που χειρίστηκε τη δικογραφία Βγενόπουλου και εναντίον της οποίας ζητήθηκε πειθαρχική έρευνα από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου λίγες μέρες μετά την απόφασή της να θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο κ. Παπαγγελόπουλος φέρεται να της είπε: «…Δώσε πίσω τη δικογραφία Βγενόπουλου για να κάνεις Χριστούγεννα». Η κ. Τσατάνη αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πιεστικά μου εζήτησε να επιστρέψω τη δικογραφία εις την εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, από την οποία όπως μου εδήλωσε παρανόμως ενεργώντας την αφήρεσα για να ευνοήσω εμπλεκόμενα πρόσωπα».

Και συνεχίζει: «Χαρακτηριστικά δε τόνισε ότι έχω στα χέρια μου ένα απόστημα που θα σκάσει σε βάρος μου… και για να κάνω Χριστούγεννα με την οικογένειά μου. Κατόπιν των ανωτέρω και με την απαιτούμενη ψυχραιμία του ανέφερα ότι είμαι αφοσιωμένη στο έργο μου».

Η υπόθεση έχει φτάσει στη Βουλή, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει στην εφημερίδα ότι δεν μπήκε ποτέ στην ουσία της υπόθεσης.

Η απάντηση Παπαγγελόπουλου

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε ανακοίνωση του ανέφερε: «Η διαπλοκή ψυχορραγεί και παραληρεί. Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού για αυτήν παίζει τα ρέστα της. Η κα Τσατάνη παραδέχεται στην ανακοίνωση της ότι με επισκέφθηκε στο γραφείο μου, με δική της πρωτοβουλία. Εντυπωσιακά αστείο είναι ότι σαν αιτία της επίσκεψης της, επικαλείται δηλώσεις που δεν είχα κάνει ακόμα, αλλά έκανα 15 μέρες μετά τη συνάντηση μας. Η αλήθεια είναι ότι με επισκέφθηκε για την συμβουλεύσω και να τη βοηθήσω.

Ενεργώντας πάντα θεσμικά έχω στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση για να τον ενημερώσω και να ενημερωθούν στη συνέχεια και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Με την επιστολή αυτή απαντάω σε όσα ισχυρίζεται η κα Τσατάνη. Την Δευτέρα, που θα δημοσιοποιηθεί η επιστολή, θα βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του».

The post Οσμή σκανδάλου – Καταγγελία ότι υπουργός εκβίαζε εισαγγελέα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις KoolNews