Ορεκτικό για να κλέψετε τις εντυπώσεις – Συνταγή για Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και άνηθο

Όσοι έχετε τραπέζι και θέλετε να σερβίρεται ένα λαχταριστό, εύκολο αλλά και ταυτόχρονα γευστικό ορεκτικό μπορείτε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Μία παραλλαγή της κλασσικής συνταγής με φέτα και γαρνιτούρα γιαούρτι θα σας ανοίξει την όρεξη και θα σας προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων.

Τι θα χρειαστείτε

600 γραμμάρια τριμμένο κολοκύθι

1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι

Μισή κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη

φρέσκια μέντα

2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού

1 κούπα τριμμένη φρυγανιά

1 αυγό μεγάλου μεγέθους χτυπημένο

1 κούπα θρυμματισμένη φέτα

Λάδι για ψήσιμο

Γιαούρτι και ψιλοκομμένος άνηθος για γαρνίρισμα

Πως θα τους φτιάξετε

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη από την πλευρά με τις μεγάλες τρύπες. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε πάνω σε μία καθαρή πετσέτα και τα πασπαλίζουμε με αλάτι. Τα αφήνουμε για 30 λεπτά έως μία ώρα.

Έπειτα παίρνουμε τα κολοκυθάκια με την πετσέτα και πιέζουμε έτσι ώστε να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα νερά. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο, τη μέντα, το σκόρδο, τις φλούδες λεμονιού και μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Πλάθουμε με απαλές κινήσεις και στη συνέχεια προσθέτουμε την φρυγανιά, το αυγό και μετά τη φέτα. Πλάθουμε και στη συνέχεια δημιουργούμε μπάλες τις οποίες τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.

Παίρνουμε ένα τηγάνι, βάζουμε αρκετό λάδι και τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες. Χρειάζονται περίπου 3 με 4 λεπτά στην κάθε πλευρά. Μόλις τους βγάλουμε, τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.

Τέλος, τοποθετούμε του κολοκυθοκεφτέδες σε μία πιατέλα, βάζουμε λίγο γιαούρτι πάνω από τον καθένα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο. Σερβίρονται σε θερμοκρασία δωματίου.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα