Ομαδική απάτη φοιτητών στο Χάρβαρντ!

Σοκάρει τους καθηγητές του ξακουστού Πανεπιστημίου η είδηση ότι 125 φοιτητές αντέγραψαν στις εξετάσεις… Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες τελικά.

Οι μισοί προπτυχιακοί φοιτητές του Χάρβαρντ έχει καταγγελθεί στη διεύθυνση ότι αντέγραψαν στην κατ΄οίκον τελική γραπτή εξέταση ενός μαθήματος του εαρινού εξαμήνου! Την είδηση επιβεβαίωσαν με επίσημη ανακοίνωση αξιωματούχοι του περίφημου αμερικανικού πανεπιστημίου τονίζοντας ότι οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης βρίσκονται ήδη στο τελικό τους στάδιο.

Εάν η καταγγελία επαληθευτεί, θα συνιστά το μεγαλύτερο σκάνδαλο

αντιγραφής σε εξετάσεις στη σύγχρονη ιστορία του ιδρύματος, το οποίο ιδρύθηκε στη Μασαχουσέτη το 1636. «Αν οι καταγγελίες αυτές αποδειχτούν βάσιμες, θα πρόκειται για μια απολύτως μη αποδεκτή συμπεριφορά που προδίδει την εμπιστοσύνη πάνω στην οποία βασίζεται η πνευματική έρευνα στο Χάρβαρντ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Ντρου Φοστ.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν ένας καθηγητής παρατήρησε ομοιότητες μεταξύ των γραπτών. Η υπόθεση θα εξεταστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του πανεπιστημίου το οποίο διαχειρίζεται τις παραβιάσεις του πανεπιστημιακού κανονισμού.

Οι φοιτητές που θα κριθούν υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, με πιο πιθανή ποινή τη την διαγραφή τους για ένα χρόνο από το πανεπιστήμιο. «Η ακαδημαϊκή αδιαφάνεια δεν μπορεί να επιτραπεί και δεν θα επιτραπεί στο Χάρβαρντ», δήλωσε οργισμένος ο Μάικλ Ντ. Σμιθ, κοσμήτορας του τμήματος Τεχνών και Επιστημών του ακαδημαϊκού ιδρύματος χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το μάθημα στο οποίο μπορεί να σημειώθηκε η απάτη.

Οι ομοσπονδιακοί νόμοι για την προστασία της ιδιωτικής ζωής δεν επιτρέπουν την δημοσιοποίηση από τις πανεπιστημιακές αρχές των ονομάτων των φοιτητών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο…

Keywords
Τυχαία Θέματα