Ολυμπιακός – Εργοτέλης 3-0

O Εργοτέλης κρατούσε τον βαθμό της ισοπαλίας για 71 λεπτά καθώς οι Ντουρμάζ και Φορτούνης πήραν τον Ολυμπιακό από το χέρι και τον οδήγησαν στη νίκη. Κακή διαιτησία από τον Παπαπέτρου που προκάλεσε αντιδράσεις με τα πέναλτι που δεν έδωσε στον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο, κακώς δεν ακύρωσε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού

καθώς ο Χάρα βρίσκει την μπάλα με το χέρι, ενώ δεν υπάρχει πέναλτι πάνω στον Κασάμι...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την 18η νίκη στο πρωτάθλημα, 10η εντός έδρας, χωρίς ωστόσο να πείσει με την απόδοσή του και για άλλο ένα ακόμη ματς να μην βγαίνει στον Περέιρα το ροτέισιον. Παρόλα αυτά οι δύο από τις τρεις αλλαγές που έκανε έφεραν το τρίποντο και το προσωρινό +9 από τον Ολυμπιακό, ο οποίος παίζει την Κυριακή (15/2, 15:00) με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ».

Από το πρώτο κιόλας ημίχρονο ο Ολυμπιακός έψαξε το γρήγορο γκολ για να αποβάλει το άγχος της νίκης και να αρχίζει να σκέφτεται το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στις 22 του μήνα. Οι «ερυθρόλευκοι» παρότι στο πρώτο μέρος δεν πίεζαν ιδιαίτερα είδαν τον Σαράνοφ να είναι σε καλό βράδυ. Αυτό όμως που θα μείνει από το πρώτο ημίχρονο είναι ο μονόλογος του Ολυμπιακού και οι αποφάσεις του Παπαπέτρου στο πρώτο ημίχρονο.

Η πρώτη φάση για τον Ολυμπιακό ήταν στο 6' όταν ο Χάρα σέντραρε, ο Μανιάτης πήρε την κεφαλιά, όμως μπλόκαρε ο Σαράνοφ. Δύο λεπτά αργότερα ο Αργεντινός, Φράνκο Χάρα, που δεν ήταν καλός σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Έξι λεπτά αργότερα ο Ντοσεβί δοκίμασε την τύχη του, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη απέκρουσε. Στο 26' ο Ομάρ σέντραρε από τα αριστερά, οι αμυντικοί του Εργοτέλη δεν απομάκρυναν σωστά και ο Κασάμι σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 25' ήρθε το πρώτο λάθος του Παπαπέτρου με τον Γκορκς να κάνει κάνει την χρήση του χεριού του εντός περιοχής στο σουτ του Χάρα, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, αντί για την εσχάτη των ποινών. Εννέα λεπτά αργότερα ο Χάρα ανατράπηκε πάνω στην τελική γραμμή, ο διαιτητής αντί για πέναλτι έδειξε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεσή του και ο Βίτορ Περέιρα έβαλε τους Ντουρμάζ και Φορτούνη, όπου αυτοί οι δύο θα ήταν οι ποδοσφαιριστές που θα έφερναν τη νίκη για τον Ολυμπιακό. Στο 71' μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες των ερυθρόλευκων ήρθε η λύτρωση. O Τσόρι σέντραρε, ο Χάρα... έστειλε την μπάλα με τον χέρι στν Ντουρμάζ και ο Σουηδός την έστειλε στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς ο Αργεντινός επιθετικός χρησιμοποιεί το χέρι του.

Ο Ολυμπιακός χρειάζονταν αυτό το γκολ για να... ξεμπουκώσει και στο 73' ο Φορτούνης βγήκε στην πλάτη της άμυνας και προτού την μπλοκάρει ο Σαράνοφ, ο Έλληνας μέσος σκόραρε και στο 93' πάλι ο Φορτούνης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με ωραία ενέργεια.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Μανιάτης, Κασάμι, Ντοσεβί (70' Φορτούνης), Αφελάι (57' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (80' Μπενίτες), Χάρα.

Εργοτέλης: Σαράνοφ (80' Καβουσάκης), Ρέντζας, Γκορκς, Φιντέλεφ, Πίτσος, Καζναφέρης, Μπουρσέλης, Χαντί, Κούτρης (45+2' Καλέ), Ουλά (70' Στογιάνοβιτς), Σολάρι.

The post Ολυμπιακός – Εργοτέλης 3-0 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα