Όλοι πλην ΣΥΡΙΖΑ, δουλεύουν για τον ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση Σαμαρά κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της... για να φέρει την Ν.Δ. σε απόσταση πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο και το εντός και εκτός κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για το ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ. Το μνημόνιο

μας τελειώνει. Οι εκλογές απομακρύνονται. Και ο Ντράγκι ανοίγει δρόμους και για Ελλάδα. Αλλά στην «κούρσα» αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ τρέχει ακόμη με την όπισθεν...

Γράφει ο Γιώργος Κράλογλου

Η πλέον ενδιαφέρουσα από τις εξελίξεις είναι, κατά την άποψή μου, το πλέγμα των τελευταίων τοποθετήσεων και αποφάσεων Ντράγκι που δείχνουν προθέσεις για μια Ευρώπη μάλλον «βούτυρο στο ψωμί» και της Ελλάδας.

Γιατί αναπτυξιακές προοπτικές στην Ευρώπη και στόχοι (της Ε.Ε.) για παραπέρα βιομηχανική πρόοδο με αρχικό σταθμό το 20% είναι ανέφικτη χωρίς συμπίεση της σημερινής αυστηρής δημοσιονομικής τακτικής και (κυρίως) χωρίς να κοπεί νέο χρήμα (παρά την –ακόμη– λυσσαλέα αντίδραση των Γερμανών). Αλλά η Ε.Ε. δεν βάζει στόχους χωρίς να επιδιώκει την επιτυχία τους.

Ας το σημειώσουμε κάπου αυτό μέχρι να δούμε τι μας ξημερώνει το αύριο.

Στα δικά μας και χωρίς να με έχει πιάσει κανένας πόνος ή αγωνία για την τύχη της κυβέρνησης Σαμαρά και την Ν.Δ. ή για το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ στέκομαι μόνο στα όσα συμβαίνουν και στην σημασία τους επειδή πιστεύω ότι ο επόμενος χρόνος (γίνουν δεν γίνουν οι εκλογές) συγκεντρώνει πολλές προϋποθέσεις να σημαδέψει μια νέα πορεία της Ελλάδας με ορίζοντα ή την οριστική διευθέτηση της εξόδου της από την κρίση ή την έξοδό της από το Ευρωπαϊκό παιχνίδι όπως παίζεται σήμερα και όπως δείχνει ότι θα παιχθεί.

Ας μην περνάει απαρατήρητο πως και οι αποφάσεις Γιούνκερ (σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του) για ρόλους στην Ελλάδα κάθε άλλο από συμπτωματικές μπορούν να χαρακτηρισθούν.

Συνεπώς το πέρασμα από τους μηχανισμούς εφαρμογής των συμβατικών μας δανειακών υποχρεώσεων μέσω Τρόικας σε κάπως πιο «ανθρώπινους» μηχανισμούς επιτήρησης που εφαρμόζει η Ε.Ε. στα κράτη - μέλη με κρίση και χρέος είναι (σε ό,τι αφορά το κλίμα) και ενθαρρυντικό και εκμεταλλεύσιμο πολιτικά για λογαριασμό της οικονομίας.

Αρκεί να δείξουμε ρεαλισμό και προοπτική διαμόρφωσης προϋποθέσεων ισχυρού διαπραγματευτικού μετώπου με δυνατότητες να αξιοποιήσουμε τα ανοίγματα που θα κάνει η Ε.Ε. γενικά για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Οι Γερμανοί δεν θα αντέξουν άλλο να κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους. Η θα ευνοήσουν την ευρωπαϊκή ανάπτυξη ακόμη και με φρέσκο χρήμα ή θα αναλάβουν μεγάλες ευθύνες για το ατομικό τους παιχνίδι εντός και εκτός Ευρώπης.

Και ενώ όλα αυτά γίνονται ήδη ορατά και στην Ελλάδα με τις κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα μετρημένες στα δάκτυλα της μιας χειρός ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις αλλά και να δείχνει ότι δεν έχει πάρει τίποτε χαμπάρι.

Κορυφαία στελέχη του, κομματικές Οργανώσεις και «ερμηνευτές» των πολιτικών του θέσεων έχουν μάτια μόνο για τις αριστερές και δήθεν επαναστατικές συνιστώσες τους και τα ξεπερασμένα πιστεύω τους.

Είναι αριστερού τύπου προχειρότητα να προσδιορίζεις ποσά που θα εισπράξεις από φόρους, ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν επιμένεις ότι θα καταργήσεις φορολογίες που φέρνουν σίγουρα λεφτά!!!

Είναι αστείο στο όνομα μιας κάποιας απόφασης (σκοπιμότητας) του συνεδρίου να περνάει ως νέα θέση του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος από το ΝΑΤΟ και στη συνέχεια να συμμαζεύεται η «θέση» αυτή με απίστευτη προχειρότητα και προσβολή ακόμη και των κομματικών του εγκεφάλων.

Είναι τουλάχιστον πρόκληση να μαζεύεται μια ομάδα Συριζαίων αστυνομικών που τους πληρώνουμε εμείς για την ασφάλειά μας και να μας λένε (μέσω του κόμματος τους) πως θέλουν αυτοί να είναι η ασφάλεια του τόπου.

Είναι περιπαικτικό για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να αμφισβητείται η σημασία της επικοινωνίας του με διαμορφωτές αποφάσεων και πολιτικών της Ευρώπης στο Κόμο και να προβάλλεται ως δικαιολογία ότι απουσίαζε από την κομματικά οργανωμένη «επανάσταση του πεζοδρομίου» στην ΔΕΘ.

Το διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ με τις αριστερές συνιστώσες και τους επαναστάτες θα εκδοθεί οπωσδήποτε. Είναι θέμα χρόνου. Θα εκδοθεί ή πριν ή μετά τις εκλογές. Γιατί ό,τι είχε να πάρει από τις συνιστώσες αυτές το πήρε αλλά αυτοδυναμία ούτε πέτυχε ούτε θα επιτύχει. Και επιπλέον η αριστερή του πτέρυγα ή πτέρυγες θα απομακρύνουν τον προβληματισμένο ψηφοφόρο περιορίζοντας την δύναμή του μόνο στους αγανακτισμένους.

Αλλά με ψηφοφόρους, εν βρασμώ ψυχής, ακόμη και της σημερινής κυβέρνησης δεν μπορείς να σιγουρευτείς χωρίς θεαματικές συμμαχίες.

Οπότε εάν τελικά επιλεγεί... το 2015 ως χρόνος των εκλογών και όχι το 2016, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να δείξει σύντομα το τελικό του πρόσωπο. Τόσο σε εκείνους που σήμερα πληρώνουν τις ατυχέστατες επιλογές της κυβέρνησης στην οικονομία (εκτός των αναγκαίων μπαλωμάτων που οδήγησαν στο πλεόνασμα) όσο και στην Ευρώπη σε εκείνους που λογαριάζουν (ακόμη) την Ελλάδα μέσα στο παιχνίδι των ευρωπαϊκών οικονομικών αναδιαρθρώσεων. Είναι, νομίζω, καλύτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ να «ανασχηματισθεί» πριν τις εκλογές και όχι την επομένη των εκλογών γιατί η κυβέρνηση που θα αναγκαστεί να σχηματίσει (αν είναι πρώτο κόμμα) θα προκαλέσει βίαια το διαζύγιο με την αριστερά.

Το διαβάσαμε στον capital.gr

The post Όλοι πλην ΣΥΡΙΖΑ, δουλεύουν για τον ΣΥΡΙΖΑ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα