Όλοι οι σύντροφοι χωράνε – Ο Τσίπρας διόρισε και τον «κολλητό» του στις καταλήψεις

22:00 5/2/2016 - Πηγή: KoolNews

Κανένας «σύντροφος» δεν χάνεται. Διευθύνων σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ ( Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) διορίστηκε ένας συνοδοιπόρος του Αλέξη Τσίπρας από τα μαθητικά του χρόνια και τις εποχές των καταλήψεων.

Πρόκειται για τον Σταύρο Καραγκούνη, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος στο 15μελες στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων όταν πρόεδρος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας

στις αρχές του 1990 και μάλιστα θεωρείτο το alter ego του την εποχή των μαθητικών κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης Κοντογιαννόπουλου.

Οι δύο άνδρες διατήρησαν την φιλία τους και τα επόμενα χρόνια αφού ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει το παρών και στη βάφτιση του γιου του Στ. Καραγκούνη.

Έχει διαδραματίσει ρόλο στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής καθώς μετείχε στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τη Λατινική Αμερική. Ο κ. Καραγκούνης σπούδασε στη δεκαετία του ’90 φιλολογία (γερμανική και ισπανική) στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης κι αργότερα έγινε μεταφραστής του έργου του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης άλλαξε τη θεσμική ιδιότητα της Τριμελούς Επιτροπής που επέλεξε τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Με τη νέα απόφαση που υπέγραψε ο κ. Φίλης η αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων έγινε από τριμελή επιτροπή η οποία συγκροτήθηκε από:

1) το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, ́Ερευνας και Θρησκευμάτων Γιάννη Παντή , ως Πρόεδρο,

2) το Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανία Παπαγεωργίου, και

3) τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Β. Δαγδιλελη.

The post Όλοι οι σύντροφοι χωράνε – Ο Τσίπρας διόρισε και τον «κολλητό» του στις καταλήψεις appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα