Όλο το παρασκήνιο του Eurogroup που θες να ξέρεις

Μπορεί η συνεδρίαση του Eurogroup να κατέληξε σε συμφωνία για το ελληνικό χρέος, όμως πίσω από τις κάμερες οι υπουργοί κόντεψαν να έρθουν στα χέρια πάνω από… μπύρες και σάντουιτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα το Euro2day ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναγκάστηκε να διακόψει οκτώ φορές τη συνεδρίαση αφού οι υπουργοί

Οικονομικών λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια αναφορικά με το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα ο κύριος λόγος που δεν διακόπηκαν οι συζητήσεις γύρω στις 11 το βράδυ ήταν τα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τον οποίο προειδοποίησε πως τυχόν ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις θα οδηγούσε σε πτώση της ελληνικής κυβέρνησης.

«Αν θέλετε να πέσουμε, πείτε το» είπε ο κ. Σαμαράς στον κ. Γιούνκερ, παρά τις τις επίσημες διαψεύσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου οποίος  διεμήνυσε ότι ακόμη και χωρίς λύση και τη δόση η κυβέρνηση συνασπισμού θα αντιμετώπιζε προβλήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά της διάρκεια της συνεδρίασης ο Αντώνης Σαμαράς αναγκάστηκε να επικοινωνήσει ακόμα και με τον πρωθυπουργό της Μάλτας καθώς ο Μαλτέζος υπουργός Οικονομικών παραλίγο να τινάξει τη συνεδρίαση στον αέρα ζητώντας η χώρα του να εξαιρεθεί από τη μείωση του ελληνικού χρέους! Μάλιστα η εφημερίδα Τα Νέα ανέφεραν πως κάποια στιγμή έπεσε στο τραπέζι και πρόταση κάθε χώρα να αποφασίσει μόνη της πως θα αντιμετωπίσει το ζήτημα και αν θα βοηθήσει την Ελλάδα.

Πέρα από τους επικών διαστάσεων διαξιφισμούς το Eurogroup χαρακτηρίστηκε και από μεγάλες ποσότητες… μπύρας, καφέ και σάντουιτς τα οποία καταναλώθηκαν στη 12ωρη συνεδρίαση αφού οι υπουργοί Οικονομικών πέρασαν ένα μεγάλο μέρος του χρόνου στο φουαγιέ και στα σαλόνια του Μεγάρου του Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες περιμένοντας τις εκτιμήσεις των τεχνοκρατών της ΕΕ και του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

Keywords
Τυχαία Θέματα