Οι πλειστηριασμοί «καίνε» τον ΣΥΡΙΖΑ- Ψάχνουν εναλλακτικές προτάσεις και σχέδιο διακυβέρνησης

Η παύση των πλάνων της κυβέρνησης στο θέμα των πλειστηριασμών κυριάρχησε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τα στελέχη του κόμματος ψάχνουν και αναλύουν όλους τους δυνατούς τρόπους με τους οποίους θα εμποδίσουν την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εμμένει στην άποψη πως μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε «νέα καθολική επίθεση στη ζωή μεγάλου μέρους του πληθυσμού, κυρίως των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων».

Σύμφωνα με το Real.gr,

τo θέμα συζητήθηκε εκτενώς και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να δεχθεί ένα τέτοιου είδους χτύπημα σε ανθρώπους που ήδη, έχουν χάσει σχεδόν τα πάντα». Αντίθετα, στη συνεδρίαση του οργάνου αποφασίστηκε «η υπεράσπιση των ασθενέστερων στρωμάτων από κάθε βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά τους». Θέλησαν μάλιστα να προσδιορίσουν ποιες κοινωνικές ομάδες θίγονται περισσότερο και ποιον τρόπο δράσης θα υιοθετήσουν προκειμένου να τους στηρίξουν και να τους προστατεύσουν. Χαρακτηριστικά μάλιστα, κρίθηκε αναγκαία η οργάνωση της αντίστασης του κόσμου με τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις στην περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίσει στην άποψη που την θέλει να προωθεί την συγκεκριμένη ρύθμιση.

Την ίδια στιγμή βέβαια, στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν πιθανό να μην προχωρήσουν στο ακραίο πλάνο γύρω από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, αφού πιστεύουν πως στην κυβέρνηση που αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις που θα έχει ένα τέτοιο μέτρο, δεν θα θέλουν να επωμισθούν τις αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας. Τέλος εκτιμούν πως σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμφωνία με την Τρόικα, θα καταθέσει έναν «εικονικό» προϋπολογισμό, «παγώνοντας» συγχρόνως όλα τα τρέχοντα θέματα μέχρι τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Γερμανία και στην συνέχεια θα παρθούν οι σοβαρές και φυσικά οριστικές αποφάσεις.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκληρώθηκε με ένα πράγμα μόνο βέβαιο... σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να διαθέτει σοβαρές και ξεκάθαρες προτάσεις, γύρω από τα «κόκκινα δάνεια» και το πώς εκείνος θα τα αντιμετωπίσει εφόσον γίνει κυβέρνηση. Τέλος αναζητήθηκαν και οι κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να ληφθούν μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ούτως ή άλλως, δε, έχει προαποφασιστεί πως σε περίπτωση σχετικής κυβερνητικής ρύθμισης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, ενώ θα σηκώσει νωρίτερα τους τόνους στη σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα