Οι νέες ταινίες στις αθηναϊκές αίθουσες – Από το «Δωμάτιο» στο «Γαλιλαίο» [βίντεο]

10:48 4/2/2016 - Πηγή: KoolNews

Η Πέμπτη έχει καθιερωθεί ως μέρα για σινεμά αλλά και το ξεκίνημα της κινηματογραφικής εβδομάδας. Ενημερώσου, λοιπόν, για τις νέες αφίξεις στις αθηναϊκές αίθουσες και επέλεξε την ταινία που ταιριάζει περισσότερο στην αισθητική σου.

Το Δωμάτιο

Ο Τζακ είναι ένα ζωηρό πεντάχρονο αγόρι που ζει με τη μαμά του. Εκείνη τον φροντίζει, τον προστατεύει, παίζει μαζί του και του διηγείται ιστορίες. Κάθε άλλο παρά φυσιολογική είναι όμως η ζωή τους, καθώς ζουν σε ένα μικρό χώρο χωρίς παράθυρα – το Δωμάτιο.

Η μαμά έχει δημιουργήσει έναν ολόκληρο κόσμο μέσα σε αυτά τα

δέκα τετραγωνικά για το Τζακ. Όσο η περιέργεια του μικρού αγοριού όμως μεγαλώνει, τόσο πιο εύθραυστη γίνεται εκείνη. Μαζί θα προσπαθήσουν να αποδράσουν για να έρθουν αντιμέτωποι με κάτι ακόμη πιο τρομακτικό: τον αληθινό κόσμο.

7 Θυμοί

Ασπρόμαυρο κοινωνικό δράμα του Χρήστου Βούπουρα. Ο βασικός ήρωας, ο Πέτρος, ένας αρχαιολόγος γραφείου, επιδιώκει να επικοινωνήσει με το «διαφορετικό»: τον Χουσάμ, νεαρό Αραβα μετανάστη, και τον φανατισμό του Ισλάμ. Την Αλεξάνδρα, Ελληνογαλλίδα τσελίστρια που έχει επιφορτισθεί την αλκοολική μητέρα της. Τον Λαέρτη, Αλβανό πιανίστα που κουβαλά την κατάρα της ευφυΐας του. Τον Στρατή, Έλληνα μετανάστη που επιστρέφει «άπατρις» στη χώρα του.

Τον Δανιήλ, διευθυντή τράπεζας που πιστεύει πως όλα εξαγοράζονται, ακόμα και τα αισθήματα. Τον Μιχαήλ, αστυνομικό που κυνηγάει μετανάστες, ενώ πλάθει τη δική του ιστορικοπολιτική πραγματικότητα. Η επαφή του Πέτρου με τους έξι αυτούς ανθρώπους είναι μία εμπειρία τραυματική.

Μαγικός Καθρέφτης

«Ο Μαγικός Καθρέφτης» του Χρήστου Δήμα είναι η πρώτη μεγάλου μήκους 3D ελληνική ταινία, σε παραγωγή Black Orange SA. Απολαυστική κωμωδία με ανατρεπτικές παρεξηγήσεις, «O Μαγικός Καθρέφτης» ξαναφέρνει μαζί στη μεγάλη οθόνη, μετά από 6 χρόνια, την ομάδα της άκρως επιτυχημένης κωμωδίας «Νήsos». Το πρωί έφορος αρχαιοτήτων, το απόγευμα υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων. Αυτή είναι η πληκτική καθημερινότητα του 35χρονου Κλεάνθη (Μάκης Παπαδημητρίου).

Από τη μέρα που θα ανακαλύψει έναν «μαγικό καθρέφτη» (Κώστας Κόκλας) που πραγματοποιεί και τα πιο τρελά όνειρα, ο Κλεάνθης αρπάζει την ευκαιρία να ζητήσει αυτά που θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να επαναδιατυπώσει την ευχή του όσες φορές θέλει. Οι επιθυμίες του θα εκπληρωθούν, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχει πάντα κάτι που του διαφεύγει και ο Κλεάνθης δεν μπορεί να βρει την πραγματική ευτυχία πουθενά. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει.

Οι 50 Αποχρώσεις του Μαύρου

Αν σας αναστάτωσε ο Κρίστιαν Γκρέι, ετοιμαστείτε να γνωρίσετε τον Κρίστιαν Μπλακ! Οι συντελεστές των «Scary Movie» και «White Chicks» παρουσιάζουν το «Πενήντα Αποχρώσεις του Μαύρου», μια παρωδία που θα σας μείνει αξέχαστη με τις καυτές, γαργαλιστικές και ξεκαρδιστικές εκπλήξεις του μυστηριώδους playroom του κύριου Μπλακ.

Γαλιλαίος

Τζότζεφ Λόουζι και Μπέρτολτ Μπρεχτ βιογραφούν τον σπουδαίο αναγεννησιακό επιστήμονα με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Τοπόλ. Το έργο του Μπρεχτ αναφέρεται στη ζωή του μεγάλου Ιταλού επιστήμονα, που έζησε τον 17 αιώνα στην Ιταλία και έθεσε τις βάσεις της σύγχρονης επιστήμης.

Ο μεγάλος Ιταλός αστρονόμος, μαθηματικός και φυσικός, Γαλιλαίος, επιβεβαιώνει την θεωρία του Κοπέρνικου, αποδεικνύοντας ότι η Γη στρέφεται γύρω από τον Ήλιο και δεν αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος.

The post Οι νέες ταινίες στις αθηναϊκές αίθουσες – Από το «Δωμάτιο» στο «Γαλιλαίο» [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα