Οι Ιταλοί σηκώνουν το λάβαρο της επανάστασης κατά του ΠΟΥ – «Θα υπερασπιστούμε το προσούτο, τη μορταδέλα και το σαλάμι μας»!

Στα κάγκελα είναι οι Ιταλοί, ύστερα από τις ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα επεξεργασμένα κρέατα. Δηλώνουν μάλιστα αποφασισμένοι να υπερασπιστούν μέχρι... θανάτου δύο από τα εθνικά τους προϊόντα: το προσούτο και τη μορταδέλα.

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και άλλα ξακουστά ιταλικά αλλαντικά, όπως το σαλάμι Μιλάνου, το σπεκ ή τα λουκάνικα salsiccia. Η αγροτική ένωση Coldiretti, σε μια σκληρή της ανακοίνωση, υπενθύμισε ότι το προσδόκιμο ζωής είναι ιδιαίτερα υψηλό για τους Ιταλούς (80 έτη για τους άνδρες και 85 για τις γυναίκες) και υπερασπίστηκε

τα ιταλικά προϊόντα: «Όχι στην τρομοκρατία του κρέατος. Τα ιταλικά προϊόντα είναι τα υγιεινότερα», αναφέρει.

Παραθέτει και οικονομικά στοιχεία, αναφέροντας ότι η βιομηχανία κρέατος στην Ιταλία παρέχει δουλειά σε 180.000 ανθρώπους και προσφέρει έσοδα στο ιταλικό ΑΕΠ 32 δισ. ευρώ ετησίως.

Αλλά και η Ιταλίδα υπουργός Υγείας, Μπεατρίτσε Λορεντσίν κάλεσε τους Ιταλούς να μην ανησυχούν για τη μελέτη του ΠΟΥ, καθώς, όπως είπε, «όλοι γνωρίζουμε ότι η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος κάνει κακό. Το μυστικό είναι η μεσογειακή διατροφή και να τρώμε λίγο απ' όλα». Το Υπουργείο Υγείας ζήτησε μάλιστα από την εθνική Επιτροπή Ασφαλείας Τροφίμων να εξετάσει τα όσα αναφέρει ο ΠΟΥ στην έκθεση, ενώ κρεοπώλες διαμαρτύρονται ότι ήδη έχει μειωθεί πώληση κόκκινου κρέατος λόγω του πανικού και της σύγχυσης που έχουν δημιουργηθεί στους καταναλωτές.

The post Οι Ιταλοί σηκώνουν το λάβαρο της επανάστασης κατά του ΠΟΥ – «Θα υπερασπιστούμε το προσούτο, τη μορταδέλα και το σαλάμι μας»! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα