Οι Γερμανοί ξεθάβουν τις γραφομηχανές για να γλιτώσουν από την κατασκοπεία των ΗΠΑ

Μια ιδέα από τα παλιά πρότεινε ένας Γερμανός πολιτικός ως αντίδοτο στο σκάνδαλο της κατασκοπείας εκ μέρους των ΗΠΑ. Μιλώντας στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή Morgenmagazin, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής έρευνας για την κατασκοπεία των ΗΠΑ στη Γερμανία, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της λύσης της «χαμηλής» τεχνολογίας.

Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε μάλιστα τον Πάτρικ Σένσμπουργκ αν κάνει λόγο για γραφομηχανές

εκείν0ς απάντησε «Μάλιστα. Είναι μία λύση και όχι απαραίτητα τα ηλεκτρονικά μοντέλα».

"Αλήθεια;" ρώτησε έκπληκτος ο δημοσιογράφος; Και ο Σένσμπουργκ απάντησε: «Ναι, δεν είναι αστείο».

Η δήλωσή του έρχεται μία εβδομάδα μετά αφότου η Γερμανία ζήτησε από τον σταθμάρχη της CIA να εγκαταλείψει τη χώρα μετά από το εν εξελίξει σκάνδαλο κατασκοπείας στο οποίο αποκαλύφθηκαν δύο ακόμη περιπτώσεις υποτιθέμενης αμερικανικής παρακολούθησης.

Άλλοι πολιτικοί πάντως δεν είναι και τόσο πρόθυμοι σχετικά με τη λύση της γραφομηχανής.

Ο Κρίστιαν Φλίζεκ, ο οποίος είναι επίσης στην επιτροπή, δήλωσε: «Αυτή η πρόσκληση επανενεργοποίησης των μηχανικών γραφομηχανών κάνει το έργο μας να ακούγεται γελοίο. Ζούμε στον 21ο αιώνα, όπου πολλοί άνθρωποι επικοινωνούν κυρίως με ψηφιακά μέσα..

Μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική καταπολέμηση της κατασκοπείας με ψηφιακό τρόπο. Η ιδέα ότι μπορούμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους από την παρακολούθηση επιστρέφοντας τους πίσω στην εποχή της γραφομηχανής είναι παράλογη».

Keywords
Τυχαία Θέματα