Οι Γερμανοί ξανάρχονται: Προσωρινό Grexit, η καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα

Στελέχη του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ επαναφέρουν την πρόταση Σόιμπλε, για προσωρινό Grexit. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Deutsche Welle, η οικονομική πτέρυγα του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) και συγκεκριμένα ο γ.γ. του ισχυρού Οικονομικού Συμβουλίου του κόμματος, Βόλφγκανγκ Στάιγκερ, σε δηλώσεις του στο γερμανικό ειδησεογραφικό

πρακτορείο dpa κατηγόρησε την Αθήνα ότι δεν τηρεί το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνηθεί:

«Πρόκειται για ένα θέμα που άπτεται της ευρωπαϊκής αξιοπιστίας, να μην γίνονται συζητήσεις συνεχώς σχετικά με νέες αναβολές ή ακόμη για ένα νέο κούρεμα του χρέους. Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να κάνει κατάχρηση του επιχειρήματος που αφορά στη δραματική κατάσταση με τους πρόσφυγες για να απομακρύνεται από τη μεταρρυθμιστική ρότα».

Ο βουλευτής, ο οποίος ανήκει στον ηγετικό πυρήνα του Οικονομικού Συμβουλίου του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος θεωρεί ότι ένα Grexit, όπως το επιθυμούσε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η συντριπτική πλειοψηφία των ομολόγων, θα ήταν η καλύτερη λύση για την Ελλάδα, αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες:

«Η ευρωζώνη χρειάζεται επιτέλους καθαρούς κανόνες για έξοδο κρατών από το κοινό νόμισμα καθώς και για μια διαδικασία κήρυξης κρατικής χρεοκοπίας» δηλώνει ο Στάιγκε μιλώντας στο dpa και συμπληρώνει:

«Αποδείχθηκε αντιπαραγωγική η μη εκχώρηση των σχετικών αρμοδιοτήτων σε κάποιο θεσμό των Βρυξελλών. Και σε αυτό το σημείο ο Σόιμπλε είχε δίκιο, όταν ζητούσε να αφαιρεθεί η άμεση πρόσβαση από την ελληνική πολιτική. Η Αθήνα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το κρυφτούλι και θα συνεχίσει να εμπαίζει του δανειστές».

The post Οι Γερμανοί ξανάρχονται: Προσωρινό Grexit, η καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα