Οι Γερμανοί κατακρίνουν τις περικοπές στους ελληνικούς δήμους

«Εάν στη Γερμανία είχαμε αυτές τις περικοπές πόρων στους Δήμους δε θα μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Πόλεων, Ούλριχ Μάλυ, δήμαρχος Νυρεμβέργης, κατά την τέταρτη Ελληνογερμανική Συνέλευση, αναφορικά με τις μειώσεις στους προϋπολογισμούς των ΟΤΑ.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κατά τη τέταρτη Ελληνογερμανική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Νυρεμβέργη, ανέπτυξε τις θέσεις τη περί της πολιτικής λιτότητας που

ακολουθείται στην Ελλάδα, ισχυριζόμενη ότι η λιτότητα ευθύνεται για την πέμπτη χρονιά ύφεσης, τη μείωση του ΑΕΠ κατά 23% και την εκτίναξη της ανεργίας.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης η ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι μόνο με πολιτικές ανάπτυξης και επενδύσεων μπορούν να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και συνδέονται άμεσα με την οριστική λύση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. «Απευθύναμε έκκληση στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για οριστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους κατά το Eurogroup της ερχόμενης άνοιξης», συμπληρώνει η ΚΕΔΕ..

Κατά τη συνέλευση συμφωνήθηκε ότι δεδομένης της υψηλής ανεργίας στους νέους έως 25 ετών, απαιτείται κοινή προσπάθεια προκειμένου να προσφερθεί στους νέους μια υψηλή επαγγελματική κατάρτιση. Η ανάγκη ενθάρρυνσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα βρέθηκαν στην ατζέντα των συνομιλιών, ενώ συζητήθηκαν επίσης η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και η προώθηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην γερμανική αγορά.

Το παρόν στην ελληνική αποστολή έδωσαν ο κυβέρνησης ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρης, ενώ από γερμανικής πλευράς παρευρέθη ο Γερμανός κοινοβουλευτικός υφυπουργός κ. Φούχτελ. Η συνάντηση έγινε με ευθύνη των Κεντρικών Ενώσεων των δύο χωρών, δηλαδή της Γερμανικής Ένωσης Πόλεων με επικεφαλής το δήμαρχο Νυρεμβέργης Δρ. Ούλριχ Μάλυ και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με επικεφαλής το Δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα