Οι Ευρωπαίοι Αγανακτισμένοι διαδηλώνουν στους δρόμους της Φρανκφούρτης [βίντεο]

Mέλη του κινήματος “Blockupy”, ξεχύθηκαν στους δρόμους της Φρανκφούρτης, διαδηλώνοντας κουνώντας το δάχτυλο στην πολιτική της τρόικας και της λιτότητας που μαστίζει την Γηραιά Ηπειρο.

Οι «Ευρωπαίοι Αγανακτισμένοι» βρίσκονται ήδη εκεί που χτυπάει η καρδιά της ευρωπαϊκής οικονομίας, ενώ πριν από λίγο μπλόκαραν την είσοδο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να τους απωθήσουν, όμως τα μέλη του «Ευρωπαικού

Κινήματος των Αγανακτισμένων» δηλώνουν αποφασισμένα να αγωνιστούν κατά της πολιτικής των τραπεζών, της τρόικας και της λιτότητας, κατά των εξώσεων και της απέλασης μεταναστών.

Το κίνημα, όπως δημοσιεύει το protothema.gr, βγαίνει σήμερα και αύριο στους δρόμους της Φρανκφούρτης καλώντας όλους τους Ευρωπαίους σε «κινητοποιήσεις πολιτικής ανυπακοής». Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί στη χώρα μας όπως και στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο, τη Σλοβενία και τη Γαλλία.

Από την Πέμπτη έχουν στηθεί τα αντίσκηνα στα δυτικά προάστια της Φρανκφούρτης όπου πάνω από 1.500 άτομα έχουν εγκατασταθεί εκεί παρά τις προσπάθειες της γερμανικής αστυνομίας να σταματήσει τα λεωφορεία έξω από το Βερολίνο.

Το κίνημα “Blockupy” πραγματοποιεί πολυπληθείς διαδηλώσεις ενάντια «στην εξάπλωση της φτώχειας και την παρακμή των δημοκρατικών θεσμών που παρατηρούνται στην Ευρωζώνη ως μέρος μιας παγκόσμιας συστημικής κρίσης». Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν με πρωτοβουλία του κινήματος.

Πανευρωπαϊκές τετραήμερες κινητοποιήσεις του κινήματος Blockupy Frankfurt με επίκεντρο την έδρα της ΕΚΤ παρέλυσαν και πέρυσι το οικονομικό City της Φρανκφούρτης, το δεύτερο μεγαλύτερο μετά το City του Λονδίνου, αφού οι γερμανικές αρχές απέτυχαν να καταστείλουν το κίνημα των ακτιβιστών. Χιλιάδες διαδηλωτές από όλη την Ευρώπη απέρριψαν στη Φρανκφούρτη τη βάρβαρη πολιτική της νεοφιλελεύθερης λιτότητας που εφαρμόζεται στη Γηραιά Ήπειρο, απαντώντας στο κάλεσμα 50 ευρωπαϊκών οργανώσεων για μαζικές ειρηνικές κινητοποιήσεις εναντίον της ΕΚΤ και της ΕΕ.

Το Blockupy Frankfurt αναφέρει ότι αποτελεί μια απάντηση στις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, της κατάργησης του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων και είχε ως επίκεντρο την έδρα της ΕΚΤ.

Οι περισσότερες τράπεζες του City της Φρανκφούρτης αποφάσισαν να κλείσουν τα γραφεία τους ή έδωσαν οδηγίες στους υπαλλήλους τους να πηγαίνουν με σπορ ενδυμασία τις ημέρες των κινητοποιήσεων, για να περνούν απαρατήρητοι ανάμεσα στους διαδηλωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα