Οι Έλληνες που «πετούν» στον ουρανό – Πανελλήνια ρεκόρ οι Κώστας Φιλιππίδης και Νικόλ Κυριακοπούλου

13:01 6/7/2015 - Πηγή: KoolNews

Ο Κώστας Φιλιππίδης και η Νικόλ Κυριακοπούλου έκαναν πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ με τον πρώτο να προσπαθεί να ξεπεράσει τα 6,01 μέτρα χωρίς όμως να τα καταφέρει. Διαβάστε στο KoolNews.gr τα παγκόσμια ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Στην Ελλάδα ανήκε το άλμα επί κοντώ στις γυναίκες και τους άνδρες. Η Νικόλ Κυριακοπούλου κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα των 4,83μ και έκανε πανελλήνιο ρεκόρ,

ξεπερνώντας το δικό της 4,80 και έγινε, επίσης, η καλύτερη αθλήτρια φέτος στον κόσμο και η κάτοχος του καλύτερου ρεκόρ του Diamond League. Την δεύτερη θέση πήρε η Γίαρισλε Σίλβα με 4,73μ και την τρίτη θέση πήρε η Φαμπιάνα Μούρερ με 4,63.

Ο Κώστας Φιλιππίδης από την πλευρά του ξεπέρασε τα 5,90μ, ενώ πήγε να κάνει το ακατόρθωτο καθως έβαλε τον πήχη στα 6,01 μέτρα ωστόσο δεν κατάφερε να τα ξεπεράσει. Παρόλα αυτά ο Φιλιππίδης πραγματοποίησε έναν άθλο καθώς με τις επιδόσεις του κατέκτησε την πρώτη θέση και άφησε πίσω του κατά πέντε θέσεις τον Γάλλο, Ρενό Λαβιλενί, ο οποίος ένα χρόνο νωρίτερα στο Ντόνετσκ είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ του Σεργκέι Μπούμπκα στα 6,15μ που ο «τσάρος των αιθέρων» είχε στην κατοχή του για 21 χρόνια. Ο Λαβιλενί το 2015 στο Diamond League δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να φτάσει τον Έλληνα αθλητή, με τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ να σταματά στα 5,71μ.

Τα παγκόσμια ρεκόρ στον ανοιχτό και στον κλειστό στίβο των ανδρών

Όπως αναφέραμε παραπάνω, ο Ρενό Λαβιλενί, έχει πλέον στην κατοχή του το παγκόσμιο ρεκόρ του κλειστού στίβου, στα 6,16μ και άφησε δεύτερο στην ιστορία των «τσάρο των αιθέρων» στα 6,15μ. Στον ανοικτό στίβο, ο Σεργκέι Μπούμπκα διατηρεί ακόμη το παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,14μ.

Το προφίλ του Κώστα Φιλιππίδη

Ο Κώστας Φιλιππίδης γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1986 στην Αθήνα και στις 18 Αυγούστου 2005 ο Κώστας Φιλιππίδης έκανε πανελλήνιο ρεκόρ στα 5,75μ στη Σμύρνη και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους έγινε ο πρώτος λαμπαδηδρόμος του ταξιδιού της Ολυμπιακής φλόγας προς το Τορίνο. Το 2007 γράφτηκε η πιο μαύρη σελίδα στην καριέρα του, καθώς στο Ολυμπιακό Στάδιο βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ στην ουσία «ετιλεφρίν» και ο ΣΕΓΑΣ τον απέκλεισε για δύο χρόνια από κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Ο Έλληνας αθλητής μετά την επιστροφή του από την «καμπάνα», το 2010 κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε ο Χρήστος Παλλάκης από το 1995 στα 5,65μ, με τον Φιλιππίδη να βάζει τον πήχη και να περνάει επιτυχώς τα 5,70μ. Στις 14 Φεβρουαρίου στο μίτινγκ του Πότσδαμ της Γερμανίας κατετάγη τέταρτος με άλμα στα 5,50 και τον Μάρτιο κέρδισε την πρόκριση για τον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος στη Ντόχα.

Το 2012 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη κατέκτησε την 7η θέση με 5,70μ και στο ευρωπαϊκό του Ελσίνκι ανέβασε κάπως την επίδοσή του στα 5,72μ. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και συγκεκριμένα στο Λονδίνο και έμεινε στην 7η θέση με άλμα στα 5,65μ και για λίγο δεν μπόρεσε να περάσει τα 5,75μ. Μετά την Ολυμπιάδα στο Λονδίνο, στο Diamond League της Ζυρίχης έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ τα 5,80μ και το 2013 στη Ντόχα έκανε νέο ρεκόρ στα 5,82.

Το 2014 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Πολωνία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση στα 5,80μ και ψηφίστηκε από το ΣΕΓΑΣ ως ο κορυφαίος αθλητής για το 2014.

The post Οι Έλληνες που «πετούν» στον ουρανό – Πανελλήνια ρεκόρ οι Κώστας Φιλιππίδης και Νικόλ Κυριακοπούλου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα