Οι εκλογές στο κρατίδιο της Βαυαρίας δείχνουν τη νέα κυβέρνηση

Τα αποτελέσματα της σημερινής ψηφοφορίας θα αναδείξουν την τάση των ψηφοφόρων για τις βουλευτικές της επόμενης βδομάδας.

Οι συντηρητικοί της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) --αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ-– που κυβερνούν το κρατίδιο της Βαυαρίας επί 56 χρόνια, πιθανολογείται ότι θα εξασφαλίσουν άνετη νίκη ή ακόμη και την απόλυτη πλειοψηφία, την οποία είχαν απωλέσει το 2008.

Στις εκλογές συμμετέχουν 15 κόμματα με 1769 υποψήφιους. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις

το CSU προηγείται με 47% έναντι 18% του SPD. Αυτό σημαίνει ότι αν ο συνδυασμός CDU και CSU, που κατέχει περίπου το 40% της εκλογικής επιρροής σε εθνικό επίπεδο, κατακτήσει αυτό το ποσοστό στις επερχόμενες εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου θα χρειαστεί έναν εταίρο για να σχηματίσει κυβέρνηση, είτε πρόκειται για το FDP ή το SPD.

Το FDP πάντως εικάζεται ότι δε θα μπορέσει να πιάσει το όριο του 5% προκειμένου να μπει στο Μπουντεστάγκ. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 ώρα Ελλάδος και στην ψηφοφορία αναμένεται να προσέλθουν 9,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι, στο πλουσιότερο και δεύτερο σε πληθυσμό κρατίδιο της χώρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου θα συμμετέχουν και 3 Έλληνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα