Οι εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο σε όλη την Ελλάδα

Τις εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν με αφορμή την Αυγουστιάτικη πανσέληνο ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως κάθε χρόνο πάνω από 100 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι σε όλη τη χώρα έχουν ορίσει ελεύθερη είσοδο για τη συγκεκριμένη μέρα και μας προσκαλούν να απολαύσουμε παραστάσεις, προβολές ταινιών, ξεναγήσεις, ακόμα και παρατηρήσεις των άστρων.

Κάποιοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν την πανσέληνο από πρώτο χέρι μέσω των τηλεσκοπίων που είναι τοποθετημένα στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου και στο Φρούριο Επταπύργου. Παράλληλα συναυλίες θα

πραγματοποιηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με τους Νότη Μαρουδή, Γιώργο Τοσικιάν και Μόρφω Τσαϊρέλη.

Επίσης, ο «Κύκλωψ» του Ευρυπίδη θα παρουσιαστεί στον αρχαιολογικό χώρο του Διού από το Εθνικό Θέατρο, ενώ θα προβληθούν ταινίες όπως αυτή τα Ελπίδας Σκούφαλου με τίτλο «Άκουσα τον Θεό να κλαίει».

Στην Αττική οι επισκέψεις σε Ακρόπολη και Σούνιο θα έχουν χρονικό περιορισμό καθώς οι χώροι θα παραμείνουν «έρημοι» μετά τις 8 το βράδυ. Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απολαύσουν την πανσέληνο από τον λόφο του Φιλοπάππου και από το γειτονικό ύψωμα κοντά στο Σούνιο.

Ανοιχτά και με ελεύθερη είσοδο θα είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και ο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, όπου στο δεύτερο θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με την Λίνα Νικολακοπούλου. Τέλος εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας με την Μελίνα Κανά και τον Βασίλη Λέκκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα