Οι Χρυσαυγίτες έταζαν λαγούς με πετραχήλια για να κερδίσουν ψήφους

22:23 8/5/2014 - Πηγή: KoolNews

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους υποστηρικτές και την δράση της Χρυσής Αυγής καθώς από τις απολογίες προκύπτει ότι οι ιθύνοντες του κόμματος έταζαν λαγούς με πετραχήλια στα υποψήφια μέλη τους.

Μία ημέρα μετά το ξέσπασμα του Στάθη

Μπούκουρα στο βήμα της Βουλής όπου ξέσπασε σε λυγμούς και δήλωνε αντιναζιστής, αποκαλύπτονται νέα στοιχεία για την δράση του κόμματος. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα newsit.gr που επικαλείται δικαστικές πηγές, αρμόδιοι του κόμματος έταζαν τα πάντα προκειμένου να αποκτήσουν υποστηρικτές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός κατηγορούμενου που σύμφωνα με δικαστικές πηγές ήταν φοιτητής και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Μία ημέρα άκουσε στην τηλεόραση ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να βρει δουλειά σε νέους άνεργους, κάτι που τον παρακίνησε στο να επισκεφτεί τα γραφεία του κόμματος στην Ποσειδώνος.

Τότε, «Με βρίσκει ένας άνθρωπος που ήταν στην υποδοχή και με ρώτησε εάν ερχόμουν πρώτη φορά στα γραφεία. Του απάντησα ναι. Ανέβηκα επάνω και εκεί με συνάντησε κάποιος, ο οποίος μου είπε: Θα γίνεις μέλος, θα αφήσεις μία ταυτότητα, το κινητό και θα σε ενημερώσουμε εμείς, αν έχουμε ενημέρωση για εργασία».

Ένας άλλος κατηγορούμενος, μέλος της Χρυσής Αυγής δήλωσε πως έχει πάει τρεις φορές στις διανομές φαγητού και φορούσε μπλούζα του κόμματος. Σε ερώτηση των ανακριτικών αρχών για το αν η Χρυσή Αυγή τον ανάγκαζε να την φοράει την μπλούζα για να πάρει τρόφιμα, ο ίδιο απάντησε: «Μάλιστα, μας ανάγκαζαν».

Ακόμα ένα μέλος του κόμματος ανέφερε κατά την διάρκεια της απολογίας του πως του έλεγαν ότι η Χρυσή Αυγή είναι στο 6% και στις επόμενες εκλογές θα έρθει πρώτο κόμμα, άρα «όποιος πάει τώρα μαζί τους θα βοηθηθεί». Και συνεχίζει: «Κατ' αρχήν με προσέγγισε ο γραμματέας της τοπικής και μου είπε να πιούμε έναν καφέ και να γραφτώ στην οργάνωση. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι όποιος μπει εδώ μέσα σαν φίλος, δεν θα βγει χαμένος».

Keywords
Τυχαία Θέματα