Οι «Άγγελοι της χαράς» σκορπίζουν αγάπη και χαμόγελα σε νοσοκομεία, γηροκομεία και ορφανοτροφεία

Ντύθηκαν Αϊ-Βασίληδες και ξωτικά, επισκέφθηκαν νοσοκομεία , γηροκομεία και ορφανοτροφεία και τα πλημμύρισαν με το πνεύμα των Χριστουγέννων…Είναι οι «Άγγελοι της χαράς».

Καλλιτέχνες που τους ενώνει η αντίληψη πως «η Χαρά είναι η επανάσταση σε κάθε κρίση» κι έχουν κοινό στόχο την αποκατάσταση και επαναφορά της Χαράς στις ανθρώπινες ψυχές που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Μία από τους αγγέλους, η ηθοποιός Aγγελική Βούλγαρη, μιλάει στο KoolNews.gr.

Ποιοι είναι οι «Άγγελοι της χαράς»

Οι «Άγγελοι της χαράς» είναι μια εθελοντική οργάνωση που αποτελείται από καλλιτέχνες ηθοποιούς,

μουσικούς, χορευτές , εικαστικούς που έχουν σκοπό να επαναφέρουν την χαρά και την ελπίδα στα πρόσωπα των συνανθρώπων μας που περνάνε μια δύσκολη περίοδο στην ζωή τους. Χρησιμοποιούν το θέατρο, τη μουσική, τα τραγούδια ως εργαλεία προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους:

«Πολλοί νομίζουν ως κάνουμε απλά παραστάσεις θεάτρου ή μουσικής , αλλά.. δεν είναι αυτό.» λέει στο KoolNews.gr η Αγγελική.

«Όποιος τύχει και μας παρακολουθήσει σε κάποια δράση μας θα το καταλάβει αμέσως. Η ουσία είναι άλλη. Η ουσία είναι η Χαρά. Η χαρά όχι ως εξωτερική έκφραση αλλά ως ένα νήμα που μας συνδέει με την βαθύτερη ουσία μας. Όλοι είμαστε από Χαρά φτιαγμένοι, γιατί για μας η Αγάπη είναι Χαρά. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να υπενθυμίζουμε αυτό στους ανθρώπους.»

Πώς γεννήθηκαν οι «Άγγελοι»

Η ομάδα γεννήθηκε μετά από την πρόθεση της Ειρήνης Λεμού –Στούρτζα , να αλαφρύνει τον πόνο των παιδιών στα νοσοκομεία της Ελλάδας .Επικοινώνησε τότε με την Νίκη την Τουμπακάρη, που είναι συγγραφέας θεατρικών έργων και ηθοποιός και η Νίκη της πρότεινε να ξεκινήσει θέατρο μέσα στα νοσοκομεία. Στα σαλόνια και στα δωμάτια για παιδιά που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Έτσι η Νίκη ήρθε σε επαφή μαζί με την Αγγελική Βούλγαρη και ξεκίνησαν οι 2 τους το 2011.Η Νίκη έγραφε τα έργα και τα παίζανε μαζί. Τότε ήταν μόνο 2 άτομα και παίζαν 2 φορές την εβδομάδα στο Αγλαϊα Κυριακού και στο Αγία Σοφία.

1 από 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Τώρα , 5 χρόνια μετά , αφού οι «Άγγελοι της χαράς» απέκτησαν πλέον νομική μορφή αυξήθηκαν και έφτασαν τα 10 άτομα. Προστέθηκαν μουσικοί και ηθοποιοί, εικαστικοί και χορευτές. Τώρα πια κάνουν 10 δράσεις κάθε βδομάδα!

Θεατρικές παραστάσεις στο Αγλαϊα Κυριακού, στο Αγία σοφία, στην Ογκολογική μονάδα Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη Ελπίδα. Μουσικές εκδηλώσεις με τραγούδια της «Παλιάς Αθήνας» σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, μαθήματα θεάτρου και μουσικής στα Παιδοψυχιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων Αγία σοφία και Αγλαϊα Κυριακού, group sos , είναι οι ομάδες που επισκέπτονται παιδιά που είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση στα δωμάτια στην Ογκολογική μονάδα Παίδων.

Εικαστικά project και στοιχεία art therapy:

« Τα Χριστούγεννα επισκεπτόμαστε , νοσοκομεία , γηροκομεία , ογκολογικά άλλα ιδρύματα που μας καλούνε και μαζί με τους εθελοντές μας λέμε κάλαντα και τραγουδάμε όλοι μαζί.» μας λέει η Αγγελική. «Φέτος επισκεφθήκαμε και το Άσυλο Ανιάτων μέσα στα πλαίσια ενός bazaar στον χώρο του Ασύλου που οργάνωσε η Ίρις Κριτικού με σκοπό την στήριξη του χώρου.»
Μα υποδέχονται παντού με χαρά.

Η υποδοχή για τους Άγγελους της χαράς είναι παντού θερμή μας λέει η Αγγελική: «Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη ένα χαμόγελο αληθινό, μια αγκαλιά και ειλικρινές ενδιαφέρον και τότε βλέπεις τα μάτια τους να γεμίζουν λάμψη. Να επανέρχονται στην ζωή .Γιατί; Γιατί τους είπες ένα τραγούδι και νοιάστηκες. Νοιάστηκες για την καρδιά τους και μόνο. Έχουμε παρατηρήσει πόσο θεραπευτικά λειτουργεί αυτό στα νοσηλευόμενα παιδιά, κάτι που πλέον είναι και επιστημονικά τεκμηριωμένο».

Τόσα χρόνια σε χώρους με ανθρώπους που υποφέρουν η Αγγελική έχει ζήσει πολλές ιστορίες που έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στο μυαλό και την ψυχή της . Μία τελευταία είναι από τα κάλαντα φέτος σε κάποιο γηροκομείο : «Μια ηλικιωμένη είχε να μιλήσει 4 χρόνια μας έλεγε μια συνοδός εκεί και μετά την παρουσία μας, άρχισε να μιλάει και να μας γεμίζει ευχές από την ευγνωμοσύνη της. «Μου δίνετε ζωή...», έλεγε. Η συνοδός έκλαιγε κι εμείς δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε το γιατί. Μετά μας εξήγησε. Και αυτό δεν είναι θαύμα… είναι η αναγέννηση της Ελπίδας. Τίποτε άλλο».

Οι «Άγγελοι της χαράς» δεν σκορπίζουν το γέλιο μόνο μέσα στις γιορτές αλλά όλο το χρόνο. Στα άμεσα σχέδιά τους είναι να μπούν στα ιδιωτικά νοσοκομεία και μετά να ανοίξουν παρατήματα Αγγέλων σε όλη την Ελλάδα. Όπου υπάρχει ανάγκη…δηλαδή πλέον παντού.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους αγγέλους της χαράς στο site τους και στο Facebook μας πατώντας angelsofjoy.gr και Οι Άγγελοι της Χαράς –Angels of Joy και εκεί θα δείτε πολλά από μαρτυρίες και φωτογραφικό υλικό. Επίσης μπορείτε να γίνετε φίλος των «Αγγέλων» και να στηρίξετε με αυτόν τον τρόπο το έργο τους.

Άλλο τρόποι στήριξης είναι να γίνει κάποιος εθελοντής καλλιτέχνης ή υπηρεσιών. Οποιαδήποτε βοήθεια είναι πολύτιμη…

The post Οι «Άγγελοι της χαράς» σκορπίζουν αγάπη και χαμόγελα σε νοσοκομεία, γηροκομεία και ορφανοτροφεία appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα