Forbes: Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο – 3 Έλληνες στη λίστα

13:19 4/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου που συντάσσει το διάσημο περιοδικό Forbes φιγουράρει και πάλι ο Μπιλ Γκέιτς.

Με αύξηση 9 δισεκατομμυρίων μέσα σε ένα χρόνο ο «Mr. Microsoft» έφτασε την προσωπική του περιουσία στα 76 δισ. δολάρια εκθρονίζοντας τον προηγούμενο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, τον Μεξικανό Κάρλος Σλιμ που είχε κλέψει για 4 συναπτά έτη την 1η θέση από τον Γκέιτς. Και φυσικά η επάνοδος αυτή του Μπιλ Γκέιτς οφείλεται κυρίως στην άνοδο της

μετοχής της Microsoft.

Ρεκόρ σημείωσε η φετινή λίστα του Forbes, καθώς συμπεριέλαβε τον αριθμό των 1.646 δισεκατομμυριούχων οι οποίοι -κρατηθείτε- συγκεντρωτικά έχουν περιουσία 6,4 τρισ. Δολάρια, σε αντίθεση με την περσινή λίστα που απαριθμούσε 1.426 με σύνολο περιουσίας 5,4 τρισ. δολάρια.

Δείτε τους 10 πλουσιότερους του κόσμου:

1 από 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > #1 Μπιλ Γκέιτς, 76 δισεκατομμύρια δολάρια

Ουίλιαμ Χένρυ Γκέιτς Γ΄ το πλήρες όνομα του κολοσσού. Γεννημένος στις 28 Οκτωβρίου του 1955, ο Αμερικανός επιχειρηματίας και πρόεδρος της Microsoft, της μεγαλύτερης επιχείρησης λογισμικού που ίδρυσε με τον Πολ Άλεν, φιγουράρει στην πρώτη θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στη Microsoft έχει υπηρετήσει στις θέσεις του CEO και του προϊστάμενου αρχιτεκτονικής λογισμικού, και παραμένει ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος με περισσότερο από 8% του κοινού μετοχικού κεφαλαίου. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της επανάστασης των προσωπικών υπολογιστών. Αν και θαυμάζεται ευρέως, η επιχειρησιακή τακτική του έχει κατακριθεί ως αντιανταγωνιστική και μονοπωλιακή, και η εταιρία του έχει οδηγηθεί αρκετές φορές στα δικαστήρια και καταδικαστεί για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων και των τραστ. Ο Γκέιτς έχει κάνει διάφορες φιλανθρωπικές ενέργειες, δίνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και επιστημονικά ερευνητικά προγράμματα μέσω του ιδρύματος «Bill & της Melinda Gates Foundation», που ιδρύθηκε το 2000. Ένα μεγάλο τμήμα αυτών των δωρεών αφορά την καταπολέμηση της ελονοσίας στην Αφρική.

Από την Ελλάδα στη λίστα του Forbes φιγουράρουν ο Σπύρος Λάτσης στην 506η θέση με 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια και οι Αριστοτέλης Μυστακίδης και Φίλιπ Νιάρχος στην 687η θέση με 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από την Κύπρο υπάρχουν στον κατάλογο του Forbes τρεις άνδρες. Στην 76η θέση βρίσκεται ο εφοπλιστής Τζον Φρέντρικσεν με περιουσία 13,6 δισ. δολάρια. Ο εφοπλιστής Φρέντρικσεν απαρνήθηκε τη νορβηγική υπηκοότητα για να πάρει την κυπριακή καθώς στην φορολογικά πιο φιλική Μεγαλόνησο έχει και την έδρα των περισσοτέρων εταιρειών του. Τα αδέλφια Χατζηϊωάννου συμπληρώνουν τη λίστα από πλευράς Κύπρου, με τον Στέλιο να βρίσκεται στην 520η θέση και τον αδερφό του Πόλυ να είναι στην 988η θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα