Οδηγός για φοιτητές: Πού θα φας και πού θα πιεις, νόστιμα και οικονομικά στην Αθήνα Vol.2

14:22 6/9/2014 - Πηγή: KoolNews

Η εξεταστική πολλών σχολών έχει αρχίσει, και βγάζει απότομα όλους τους φοιτητές από το καλοκαιρινό όνειρο. Οι εγγραφές των πρωτοετών κοντοζυγώνουν κι έτσι μαζεύονται όλοι σιγά σιγά για να συγκροτηθούν για το καινούργιο ξεκίνημα.

Επιμέλεια: Ολυμπία Αντώνενα

Στο πρώτο μέρος [Δείτε το ΕΔΩ] ξεκινήσαμε την περιήγησή μας στις γευστικές γωνιές της Αθήνας, έχοντας κατά νου αυτή τη συρροή του φοιτητόκοσμου και το περιορισμένο μπάτζετ τους, χωρίς

να παραμελούμε βέβαια ποιότητα και γεύση. Και τώρα ήρθε η ώρα να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε.

Ανηφόρισε προς τα Εξάρχεια και στην γωνία Εμμανουήλ Μπενάκη και Βαλτετσίου θα βρεις το Ριφιφί. Εκεί θα βρεις ένα χαρούμενο νεανικό χώρο με ζωγραφιές στους τοίχους.

Υπάρχουν και τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, αν σου αρέσει ο παλμός της πόλης. Θα βρεις δροσερές σαλάτες, γευστικούς μεζέδες και μια σειρά πιάτων της ώρας. Τα ζυμαρικά είναι χειροποίητα. Μια μοντέρνα ταβέρνα στο κέντρο των Εξαρχείων που εξαλείφει τον ανταγωνισμό. Πάντα γεμάτη, αλλά το σέρβις δεν θα σε απογοητεύσει. Η ποιότητα είναι εξαιρετική και σημείωσε ότι χρησιμοποιούν βιολογικά προϊόντα. Ίσως το βρεις λίγο ακριβό για την περιοχή (12 – 14 ευρώ), αλλά αξίζει. Οι φοιτητές δείχνουν να το έχουν κάνει στέκι. Κάτι θα ξέρουν. Μετά το φαγητό να αναμένεις κεράσματα.

Αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό, κάπου να πιεις το ουζάκι σου, πήγαινε προς την πλατεία Εξαρχείων στη Θεμιστοκλέους. Θα βρεις τον Εξωστρεφή Downstairs.

Τον Εξωστρεφή ίσως τον γνωρίζεις ως καλοκαιρινό στέκι. Αν κατέβεις τα σκαλιά του υπέροχου νεοκλασικού θα βρεθείς σε ένα φιλόξενο περιβάλλον με ανανεωμένη και ανεβασμένη διάθεση. Οι τιμές αρκετά χαμηλές. Μπύρα 3 – 5 ευρώ, ούζο 6 – 7.50, τσίπουρο γύρω στα 3.50 και αν θες ένα απλό ποτό, υπολόγιζε γύρω στα 5 ευρώ. Τα μεζεδάκια δεν εκλείπουν. Αν πας γύρω στις 9 το βράδυ, σχεδόν σίγουρα θα πέσεις πάνω σε μουσική βραδιά με ζωντανά ρεμπέτικα. Αν είσαι του μεσημεριανού γλεντιού, ανηφόρισε Κυριακή μεσημεράκι για μεζεδοκατάσταση μετά μουσικής.

Στο ίδιο κλίμα, θα βρεις την Παντιέρα στο Κουκάκι. Φιλόξενο και παρεϊστικο περιβάλλον, με έντεχνη ελληνική μουσική στο background.

Θα απολαύσεις ρακή, τσίπουρο και ούζο από 1.50 μέχρι 5.50 ευρώ, 500 ml κρασάκι με 4 ευρώ και μπυρίτσα από 2.50 μέχρι 3.50 ευρώ. Μπορείς να απολαύσεις και το καφεδάκι σου το πρωί ή το απογευματάκι. Οι μεζέδες δεν θα απογοητεύσουν ούτε την τσέπη ούτε τον ουρανίσκο σου.

Και μην ξεχνάς το αγαπημένο σου σουβλάκι. Σίγουρη, εύκολη, φτηνή και γρήγορη λύση. Αν ο δρόμος σου σε βγάλει προς τα κάτω, στην Πραξιτέλους θα βρεις το Σχάρα Καλαμάκι. Μικρό μαγαζάκι που μαζεύει πολύ κόσμο, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες. Καλαμάκι χοιρινό με 1 ευρώ, τυλιχτό με 1.80, πατάτες με 1.50 και σαλάτα με 3. Μπόνους το ότι τα καλαμάκια δεν είναι προψημένα.

Τώρα αν βρίσκεσαι στο Γκάζι πήγαινε στον Κάνδαυλο. Πιθανότατα το ξέρεις. Δίπλα στο μετρό και δίπλα σε όλες τις καφετέριες, μπαρ και λοιπούς πόλους διασκέδασης της περιοχής. Χορταστικές ποσότητες και γνωστό στέκι νεολαίας. Θα το βρεις συχνά γεμάτο, ειδικά Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.

The post Οδηγός για φοιτητές: Πού θα φας και πού θα πιεις, νόστιμα και οικονομικά στην Αθήνα Vol.2 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα