Όχι Βενιζέλου στις ομαδικές απολύσεις – Τι θα ζητήσει από τον Σαμαρά

11:10 5/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Κόκκινες γραμμές αποφάσισε να τραβήξει το ΠΑΣΟΚ στις αξιώσεις της Τρόικας - ιδίως στα θέματα εργασιακών σχέσεων και ομαδικών απολύσεων.

Ρεπορτάζ: Αγγελος Μόσχοβας

Στο συντονιστικό όργανο του κόμματος, που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενημέρωσε τον κύκλο των στενών του συνεργατών για τις απαιτήσεις που εγείρουν οι τροϊκανοί: Ομαδικές απολύσεις, λοκ

άουτ, περαιτέρω αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, είναι μερικά από τα βασικά «αγκάθια» που έγιναν η αφορμή να μην υπάρξει συμφωνία μεταξύ υπουργείου Εργασίας και Τρόικας το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε στους συνεργάτες του ότι δεν πρόκειται να συναινέσει ιδίως στις ομαδικές απολύσεις. Προτίθεται μάλιστα να θέσει το θέμα στην συνάντηση που θα έχει το μεσημέρι της Τετάρτης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Επιπλέον, η ομάδα παρακολούθησης κυβερνητικού έργου του ΠΑΣΟΚ θα έχει τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με υπουργούς για την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ και θα θέσει τα θέματα που αφορούν στο γάλα, το λάδι και άλλα αγροτικά προϊόντα.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η ομόφωνη απόφαση του Συντονιστικού της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να απορρίψει την τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Λέσβου του κόμματος Νίκος Σηφουνάκης για «σπάσιμο» του Καλλικράτη σε νησιωτικές περιοχές. Κάθε αλλαγή του Καλλικράτη 2,5 μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές «μόνον προβλήματα θα δημιουργήσει όσον αφορά στα οικονομικά και διοικητικά θέματα. Ο "Καλλικράτης" απαιτει σοβαρή αξιολόγηση και οποιαδήποτε προσέγγιση δεν μπορεί να γίνει με σπασμωδικό και αποσπασματικό τρόπο» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Ζήτησαν, δε, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια να αρνηθεί να συμπεριλάβει την σχετική τροπολογία, στο επόμενο νομοσχέδιο, όπως είχε αρχικά ζητήσει ο κ. Σηφουνάκης.

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον υφυπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο να ανακαλέσει την θετική του ψήφο στην τροπολογία η οποία αμνήστευε τους δημάρχους σε θέματα συμβάσεων έργου και η οποία θεωρήθηκε ευνοϊκή για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Τέλος, στελέχη του ΠΑΣΟΚ έθεσαν εκ νέου το θέμα του διορισμού του Γιάννη Παπαθανασίου ως προέδρου στα ΕΛΠΕ, σημειώνοντας πως φέρει τεράστιες ευθύνες για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας και την ένταξή της στο Μνημόνιο και την επιτήρηση.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα