Ομπάμα: Δεν υπάρχουν νικητές αλλά ας προχωρήσουμε σε όσα συμφωνούμε

Λίγες ώρες μετά την ανάσα ζωής της αμερικανικής οικονομίας, ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε από το Λευκό Οίκο ενόψει των νέων εξελίξεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι έπειτα από 200 χρόνια οι ΗΠΑ δεν θα πτωχεύσουν, ωστόσο επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν νικητές.

«Υπήρξε καταστροφή στην οικονομία, ξέρουμε ότι οικογένειες έμειναν χωρίς μισθούς, μικρές επιχειρήσεις έμειναν πίσω, καταναλωτές περιόρισαν τα έξοδά τους. Ξέρουμε την απειλή της πτώχευσης, που σημαίνει

ότι η Αμερική αν δεν πληρώνει τους λογαριασμούς κινδυνεύει», ανέφερε ενώ συμπλήρωσε ότι ο αμερικανικός λαός έχει βαρεθεί με την Ουάσιγκτον.

Στη συνέχεια σημείωσε τους κινδύνους με τους οποίους απειλήθηκε η Αμερική, λέγοντας πως τίποτα δεν υποβίβασε την οικονομία των ΗΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια τόσο όσο η «κατασκευασμένη κρίση» του Κογκρέσου, η οποία μείωσε τη χώρα στα μάτια των εχθρών της και προκάλεσε θλίψη στους φίλους.

«Ωστόσο όλα αυτά πέρασαν. Μπορείτε να στηριχτείτε πάνω μας. Μπορεί ο λαός και ο κόσμος να ξέρει ότι η αξιοπιστία των ΗΠΑ παραμένει αδιαμφισβήτητη. Έχουμε βέβαια πολλή δουλειά να κάνουμε για τον αμερικανικό λαό και η πρώτη είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του», συμπλήρωσε καθησυχαστικά.

Ο πρόεδρος Ομπάμα κάλεσε τον κόσμο να μην ακούει πλέον τα λόμπι και έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση να εστιάσει στο έργο της, μετά την επίτευξη της δικομματικής συμφωνίας.

«Αν διαφωνούμε μπορούμε να προχωρήσουμε και να συνεχίσουμε με όσα συμφωνούμε», τόνισε ο πρόεδρος Ομπάμα, ο οποίος από ό,τι φαίνεται είναι ο κερδισμένος στην υπόθεση αυτή, σε αντίθεση με τον πρόεδρο των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ.

«Το κλειδί είναι τώρα ένας προϋπολογισμός που... απελευθερώνει πόρους για τα πράγματα που θα μας βοηθήσουν στην ανάπτυξη, όπως εκπαίδευση, υποδομές και έρευνα» σχολίασε ενώ ακόμα τόνισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας που θα αποφέρουν μεγαλύτερο μισθό στους εργαζόμενους.

Τέλος έκανε λόγο για το μεταναστευτικό, καθώς όπως είπε «η Γερουσία έχει ήδη περάσει ένα νομοσχέδιο που θα εκμοντερνίσει το σύστημα μετανάστευσης, που σημαίνει ότι οι μετανάστες θα ξέρουν τις υποχρεώσεις τους».

Κλείνοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, λέγοντάς τους ότι είναι σημαντικοί, προστατεύουν τα σύνορά, «τον αέρα που αναπνέουμε και το νερό που πίνουν τα παιδιά μας. Σας ευχαριστώ. Αυτό που κάνετε είναι σημαντικό και μην αφήσετε κανέναν να πει το αντίθετο».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα