Ο Βενιζέλος σε τρικυμία

Ο Πέτρος Κωστόπουλος βλέπει τις δηλώσεις των Σαμαρά και Τσίπρα και βλέπει που το πάνε το όλο θέμα προεκλογικά. Ακόμα όμως δεν έχει καταλάβει που το πάει ο Βενιζέλος, που μοιάζει να έχει χάσει τη μπάλα ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Είναι πολύ εμφανές που το πάει προεκλογικά ο Σαμαράς.

Μαζεύω όλη την κεντροδεξιά, υπεραμύνομαι της Ευρώπης και υπόσχομαι σκληρή αναδιαπραγμάτευση. Εκθέτω κάθε μέρα τον ΣΥΡΙΖΑ, μιας και μου δίνει και όλες τις ευκαιρίες. Καταλαβαίνω και τον Τσίπρα. Μαζεύει πάνω του με όλα τα μέσα και κυρίως με λαϊκισμό όλο τον «αντιμνημονιακό» μένος. Παρουσιάζεται άφθαρτος και λέει ότι τέλος με τους δεινοσαύρους. Προσπαθεί να μαζέψει τα στελέχη του από το να λέει ο καθένας την παπαριά του. Επιτίθεται το ίδιο και σε ΠΑΣΟΚ και σε ΝΔ, μιας και ο ένας του απειλεί την πρωτιά και τον άλλον τον θεωρεί δεξαμενή ψήφων. Αυτά καταλαβαίνω ότι κάνουν αυτοί οι δύο.

Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι τι ακριβώς κάνει ο Βενιζέλος. Βαράει αριστερά-δεξιά, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έχει έναν κεντρικό πολιτικό πυρήνα, που να μπορεί να παρουσιάσει με λίγα λόγια. Αισθάνεσαι ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει ξεζουμισμένο σε προεκλογικό λόγο, υποτονικό, και στην ουσία χωρίς πρόταση από τη στιγμή που φοβάται να πει ότι θα σταθεί και αυτό στην πρώτη γραμμή της αναδιαπραγμάτευσης σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ο Βενιζέλος έχει γίνει αστείο με τις διαρκείς συνταγματικές του παρεμβάσεις, λες και είναι αυτές που νοιάζουν τον κόσμο. Είναι πάρα πολύ περίεργο που ένας τόσο έξυπνος άνθρωπος δείχνει να μην μπορεί να προσδιορίσει ακόμα μια προεκλογική στρατηγική. Τελικά άλλο να είσαι στέλεχος και υπέρ-υπουργός και άλλο να είσαι αρχηγός, και ειδικά μεγάλου κόμματος. Αργά τη σκέφτηκε τη ρήξη με το παλιό ΠΑΣΟΚ και τώρα τον βλέπω να πηγαίνει χωρίς πυξίδα και χωρίς στελέχη που να βγαίνουν στα κανάλια. Είδα δύο παλικάρια, κάποιον Νίκο Ανδρουλάκη, (τάψα το νέο αίμα) και έναν Μανώλη Όθωνα. Το look παρέπεμπε σε Συνασπισμό πριν από μια δεκαετία και ο λόγος σε κομματικό σωλήνα του προηγούμενου αιώνα. Σαν προσωπικότητες, λυπάμαι που το λέω, δεν τους ξέρω τους ανθρώπους, είχαν την εμφάνιση less than zero.

Δεν είμαι μυαλοπώλης για να προτείνω γραμμή στο ΠΑΣΟΚ και κυρίως δεν με ενδιαφέρει. Αλλά είναι σαφές ότι το DNA του κόμματος απαιτεί πρώτον ένα ξεκάθαρο άξονα και όχι ένα μπερδεμένο αχταρμά, τύπου «Ελλάδα αυτοδύναμη» και δεύτερον μία προεκλογική ένταση λόγου. Και τα δύο απουσιάζουν. Στο φινάλε την αποδόμηση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ την έχει αναλάβει από μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα διάφορα μουρλά και αλληλοσυγκρουόμενα που λέει. Ακόμα και το γεγονός ότι υιοθέτησε παλαιοκομματικές μεθόδους, τύπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προτείνοντας τον Αρσένη ως υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Αν υπάρχουν Έλληνες, και υπάρχουν αρκετοί, που γουστάρουν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να τους το αλλάξει ο Βενιζέλος…

Το σπίτι του πρέπει να κοιτάξει, τους εκπροσώπους του και να βρει κάτι πιο πειστικό από τη νερόβραστη νοσοκομειακή σούπα που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα. Έτσι όπως πάει δεν θα μπορέσει μετά τις εκλογές να τα ρίξει

Keywords
Τυχαία Θέματα