Ο Τζιμ Τζάρμους κρατά ζωντανούς τους εραστές της πρώτης μέρας

Ο διάσημος σκηνοθέτης παρευρέθηκε στο 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η ταινία του «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί» ήταν η εναρκτήρια.

Η νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους πραγματεύεται τη ζωή, ή μάλλον την μεταξύ θανάτου και ζωής πορεία του Αδάμ και της Εύας, ενός ζευγαριού που είναι ερωτευμένο από το πρώτο φως μέχρι το τελευταίο σκοτάδι.

Έχουν

ζήσει μαζί για δεκαετίες ή μάλλον αιώνες - ως βαμπίρ ζουν στο σκοτάδι και παρακολουθούν με ενδιαφέρον (ενίοτε και αποστροφή) την εξέλιξη (ενίοτε και κατάντια) του ανθρώπινου είδους, ρουφώντας διψασμένοι κουλτούρα, μουσική και εμπειρίες. Και πάνω από όλα είναι ερωτευμένοι.

Όταν όμως ο Άνταμ, που ζει στο Ντιτρόιτ και δουλεύει πάνω στη μουσική του, αρχίζει να δείχνει σημάδια κατάθλιψης και ίσως τάσεις αυτοκτονίας, η Εύα αφήνει την Ταγγέρη όπου ζει, για να τον βρει και πάλι.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν η Τίλντα Σουίντον με τον Τομ Χιντλστόουν και η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιανουαρίου από τη Feelgood, ενώ ήδη κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της.



Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα