Ο Τζέρεμι Άιρονς ξεσπά: Αυτή, δεν είναι η Ελλάδα που ξέρω

Με αφορμή την προώθηση της νέας του ταινίας «Νυχτερινό Τρένο για τη Λισαβόνα», βρέθηκε στην Αθήνα ο Τζέρεμι Άιρονς.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός αναφέρθηκε στο φαινόμενο «Χρυσή Αυγή» αλλά και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που ξέρω εγώ. Έρχομαι πολλά χρόνια, αγαπώ τους Έλληνες, είναι ένας εκπληκτικός λαός, φιλόξενοι με υπέροχη φύση και είναι

από τα λίγα μέρη στον κόσμο που έχω επισκεφτεί, που με κάνουν πανευτυχή. Να μην νιώθετε ότι κρίνεστε όλοι, επειδή κάποιος ηλίθιος εξτρεμιστής σκότωσε έναν καλλιτέχνη»ανέφερε ο Άιρονς όταν ρωτήθηκε για τα πρόσφατα γεγονότα.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι οι Έλληνες πρέπει «να γελούν με τους νεοναζί και όχι να τους δίνουν βήμα και να τους παίρνουν στα σοβαρά» ενώ επίσης τόνισε ότι οι νέες γενιές πρέπει να διδάσκονται ιστορία ώστε «να ξέρουν καλά όλα αυτά τα άσχημα πράγματα που έχουν γίνει στο όνομα ακραίων πεποιθήσεων και άρα να τα αποφεύγουν, γιατί δεν λειτουργούν εν τέλει».

Σε ερώτηση σχετικά με την οικονομική κρίση ο 65χρονος ηθοποιός απάντησε ότι «όλοι αυτοί που βρίσκονται πίσω από την οικονομία μας κορόιδεψαν και μας οδήγησαν σε μια ζωή που κύριος στόχος μας είναι να ξοδεύουμε, πολύ πέρα από τις δυνατότητές μας. Και εντάξει, φταίμε, αλλά φταίνε και αυτοί που μας δάνεισαν».

Τέλος, ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος δηλώνει λάτρης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, ανέφερε ότι για να προχωρήσουμε πρέπει «να χαιρόμαστε τη φύση και τους συνανθρώπους μας. Να αγαπιόμαστε. Η αγάπη είναι το πιο σημαντικό πράγμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα